In ons land is de overheid een van de grootste werkgevers. In 2019 werden er maar liefst 525.000 overheidsbanen geteld. Een aantal dat neerkomt op ruim vijf procent van het totale aantal banen in Nederland. Als je gaat werken bij de overheid heb je dus tal van prachtige kansen voor je loopbaan, die ook nog eens heel divers zijn. Grote kans dat werken bij de overheid dus ook goed bij jou past. Toch blijkt dat veel professionals bij hun loopbaankeuze niet direct denken aan een baan bij de overheid. Jammer, want het is een stabiele sector met tal van veelzijdige en interessante functies. Daarom belichten we in dit artikel wat het solliciteren naar vacatures bij de overheid bij de award winning detacheerder voor zorg en overheid Joinuz jou voor moois kan opleveren. 

Werken voor de overheid in uiteenlopende bedrijfstakken

In Nederland is de overheid onder te verdelen in Openbaar Bestuur en Veiligheid. Deze hoofdsegmenten kennen diverse segmenten:

• Rijksoverheid;

• Provincies;

• Gemeenten;

• Waterschappen;

• Defensie;

• Rechterlijke macht; 

• Politie. 

Tal van beroepsrichtingen

Binnen de verschillende overheidssegmenten zijn er allerlei beroepsrichtingen. Het is bijvoorbeeld de moeite waard om je te verdiepen in een carrière bij de overheid als je aan de slag wilt in het werkveld van de techniek of ICT. Ook vind je tal van mooie loopbaankansen binnen het het management en het commerciële of het economisch-administratieve segment. Dankzij deze grote diversiteit is het mogelijk om te kiezen uit de meest uiteenlopende beroepen. Door een functie uit te oefenen bij een gemeentelijke instelling of een rechtbank, kun je werken voor de Nederlandse overheid. Naast gemeentebanen zijn er ook volop interessante banen in andere segmenten, zoals die van beroepsmilitair of politieagent. 

Werken aan een stabiele loopbaan

 Niet alleen de gevarieerde keuze in functies, maar ook de stabiliteit maakt de overheid tot een goede werkgever. Maar liefst negentig procent van alle werknemers werkt er op basis van een vast dienstverband. Een zeer hoog percentage in relatie tot het gemiddelde in ons land van 74 procent. Door te kiezen voor de overheid als werkgever ben je dus aan het juiste adres als je een stabiele carrière wilt opbouwen. Dat kan zowel fulltime als parttime. Ruim een derde van de medewerkers bij de overheid werkt in deeltijd voor minder dan 35 uur per week. De mogelijkheden om een deeltijdfunctie te bekleden, worden ook als een groot voordeel ervaren. Klinkt dit voor jou ook als muziek in de oren? Onder de vacatures binnen het Fysiek Domein, Wonen en het Sociaal Domein, heb je een goede kans om een prachtige parttime functie te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like