Moederdag staat alweer bijna voor de deur, het is dus weer tijd om na te gaan denken over een leuk cadeau voor jouw moeder of schoonmoeder. Dat kan best een lastig iets zijn, vooral omdat je natuurlijk niet ieder jaar hetzelfde soort cadeau wil geven. Je eigen moeder ken je vaak door en door, maar je schoonmoeder misschien wel helemaal niet. Maar zelfs als jij jouw moeder heel goed kent, kan het nog moeilijk zijn om een uniek cadeau te vinden. In dit artikel geven we je een aantal tips voor cadeaus die je moeder niet snel zal verwachten!

Een speciaal sieraad voor Moederdag 

Een sieraad klinkt in eerste instantie misschien niet als het meest originele Moederdag cadeau, maar ook met een sieraad kun jij jouw moeder echt verrassen. Wil je graag iets geven dat de band tussen jou en jouw moeder weergeeft? Kies dan voor een moeder dochter armband. Een armband voor jouw moeder en een armband voor jou die jullie altijd en overal verbindt. Daar zit een prachtige betekenis achter en de armbanden zijn ook nog eens heel mooi om te dragen. Je kunt de armband eventueel ook nog laten personaliseren, bijvoorbeeld met een tekst of een datum erin, of met speciale bedeltjes. Draagt jouw moeder geen armbanden, maar wel kettingen? Dan kun je haar ook een persoonlijke ketting geven, bijvoorbeeld een ketting met letter. Dit kan de eerste letter van haar naam zijn, maar ook juist de eerste letter van jouw naam.

Een dag voor jullie samen

Wie zegt dat een cadeau altijd iets tastbaars moet zijn? Misschien maak jij jouw moeder wel veel gelukkiger met het maken van leuke herinneringen samen. Naarmate je ouder wordt en meer je eigen leven en je eigen gezin krijgt, zie jij je moeder waarschijnlijk wat minder. Je gaat nog wel regelmatig op bezoek, maar het is toch anders dan vroeger. Wat is er nu een mooier Moederdag cadeau dan een dag samen met je moeder doorbrengen en eens echt goed bijkletsen en alle aandacht voor elkaar hebben? Samen het verleden herleven, even alsof jij nog thuis woont. Ga bijvoorbeeld samen een dagje naar de sauna of naar een spa, of samen lunchen. Of doe lekker luxe en boek een high tea voor jullie samen, zodat je onder het genot van lekkere hapjes weer even echt die verbinding op kunt zoeken!

Herinneringen ophalen met jouw cadeau 

Heb je nog veel oude foto’s van het gezin ergens op de computer staan, waar jullie eigenlijk nooit echt iets mee gedaan hebben? Ga die foto’s uitzoeken en laat er een aantal mooi afdrukken, bijvoorbeeld op plexiglas of op een authentieke, houten plaat. Heb je veel foto’s? Dan kun je er ook een leuk fotoboek van maken dat jouw moeder door kan bladeren wanneer ze herinneringen op wil halen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like