Je kunt natuurlijk niet op kraambezoek komen zonder kraamcadeautje. Na een lange zwangerschap en een pijnlijke bevalling heeft de kersverse moeder zeker een cadeautje verdient. Van een lekkere, zelfgekookte maaltijd tot een coupon voor een heerlijke manicure, dit zijn de leukste cadeau’s die je een jonge moeder kunt schenken.

Kraamtijd voor moeder en kind

De kraamtijd zijn de eerste zes weken na de geboorte van de baby. Dit is de tijd waarin de nieuwe moeder moet wennen aan haar nieuwe leven met haar baby. Niet alleen de moeder, maar iedereen binnen het gezin moet in deze periode aan zijn of haar nieuwe rol wennen. Het is gebruikelijk om een cadeautje voor de baby mee te nemen als je op kraamvisite gaat, de moeder en vader worden hierbij in de meeste gevallen vergeten. Het zou echter veel gebruikelijker moeten zijn als met name de moeder ook wat meer in het zonnetje zou worden gezet. De moeder heeft ten slotte de baby voor 9 maanden moeten dragen en de bevalling is voor de meeste vrouwen ook een aantal urenlang afzien en lijden. Een cadeau voor de moeder na de geboorte zou dus niet meer dan logisch moeten zijn.

De leukste kraamcadeautjes voor een nieuwe moeder

Wat is nou een leuk cadeau voor een kersverse moeder? Je wil natuurlijk een cadeau geven waar ze echt iets aan heeft, een cadeau waardoor ze zich geliefd en speciaal voelt. Met deze cadeautips zal je haar met het ideale cadeau verrassen.

Breng een maaltijd

Vlak na de bevalling is de nieuwe moeder erg druk met haar nieuwe baby en heeft ze natuurlijk wel iets anders aan haar hoofd dan koken. Toch is gezond eten juist in deze periode van haar leven cruciaal. Breng haar daarom een lekkere, gezonde, zelfgekookte maaltijd die alleen nog maar opgewarmd hoeft te worden. Denk aan een lekkere pan soep of een lasagna. Zo kan de nieuwe moeder lekker eten en tegelijkertijd al haar aandacht aan haar nieuwe baby besteden. Je kunt ook een aantal ingevroren porties eten brengen zodat ze deze op momenten dat ze het nodig heeft kan opwarmen.

Dit zijn de leukste kraamcadeautjes voor een kersverse moeder

Laat boodschappen of een maaltijdbox bezorgen

Boodschappen of een maaltijdbox laten bezorgen is ook een leuke verrassing voor een nieuwe moeder. Ze kan natuurlijk ook zelf boodschappen bezorgen, maar het is altijd extra leuk als jij dit voor je rekening neemt. Als je zelf niet zo van koken houdt is het laten bezorgen van een maaltijdbox een goed alternatief. In een maaltijdbox zitten vrijwel alle benodigdheden om voor een aantal dagen gezonde maaltijden te koken. Dit bespaart de nieuwe moeder in elk geval de tijd van het boodschappen doen, nadenken en zoeken naar een goed recept. Je kunt natuurlijk ook iemand in je omgeving vragen om je te helpen met het bereiden van de maaltijd als je toch graag zelfgekookte maaltijden wilt brengen maar je zelf niet zo’n keukenprinses bent.

Gezonde snacks voor de moeder

Elke nieuwe moeder heeft een grote behoefte aan snacks tijdens de dag. Het moederschap kost ten slotte ook behoorlijk wat energie. Het is belangrijk dat je wel gezonde snacks voor haar koopt, denk hierbij aan mueslirepen, noten en fruit. Je kunt een mooie mand kopen, deze vullen met gezonde snacks en het geheel mooi inpakken.

Tijd als cadeau

Een nieuwe moeder zal merken vrijwel geen tijd voor zichzelf meer te hebben. Je kunt daarom als creatief cadeau ook tijd cadeau geven. Biedt de meder aan om een paar uurtjes op de baby te passen als zij eens iets zonder haar kind wil doen. Je kunt ook aanbieden om te blijven slapen zodat de moeder goede nachtrust krijgt en door kan slapen tijdens de nacht.

Me time voor de moeder

Geef de moeder een bon voor de sauna of een lekkere manicure. Dit kun je ook mooi combineren met het bovenstaande cadeaus. Biedt aan om op de baby te passen terwijl de moeder van haar wellness dag geniet.

Spa aan huis

Is de moeder niet weg te slaan bij haar baby? Breng dan de spa gewoon naar haar toe. Stel een leuk beauty pakket samen en verras haar daarmee. Zo kan ze lekker genieten van haar spa aan huis op een moment dat het haar uitkomt.

Kappers afspraak

Een nieuwe moeder heeft meestal geen tijd meer om aan zichzelf te denken. Een afspraak bij de kapper wordt dan ook snel vergeten. Geef haar daarom een bon voor een kappersafspraak zodat zij ook even de aandacht krijgt die ze zo hard verdient.

Geef een uniek cadeau

Er zijn standaard cadeaus die elke moeder krijgt, en hoewel dat natuurlijk allemaal super leuk is is een uniek cadeau toch altijd net even leuker. Bestel een uniek sieraad met een hangertje met daarop de initialen van de pasgeboren baby. 

Help mee in het huishouden

Na de geboorte van een baby is het lastig voor een moeder om ook nog het huishouden te doen. Biedt daarom je hulp aan met stofzuigen, wassen of iets anders waar de moeder hulp mee kan gebruiken.

Op zoek naar interessante en inspirerende artikelen? Bekijk lifeandyou eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like