Eerste vraag die in mij opkomt: bestaat dat? Kan dat? Ja, dat kan! Door goed voorbereid naar de supermarkt te gaan kun je, zelfs met je kinderen erbij, rustig boodschappen doen.

Hoe gedraagt jouw kind zich in de winkel? Zeurderig, verveeld of juist door de winkel heen rennend? Ik erger me soms kapot aan het gedrag van mijn kind. Hij kan zo druk doen in de winkel, hard roepend of stoute dingen zingend door de winkel rennen, echt zo vervelend. Maar dat is niet altijd zo, soms is hij heel lief en rustig. Zegt hij de medewerkers gedag en helpt hij met de boodschappen. 

1. Spreek met je kind af wat hij mag kiezen, als hij mag kiezen.

Bijvoorbeeld: één toetje of één pak koekjes. Houdt je hier altijd aan en wijk nooit van deze regel af.

2. Laat je kindje van te voren eten en eet zelf ook.

Met honger boodschappen doen is heel lastig, je koopt meer en vaak ook nog eens meer ongezonde dingen omdat je overal zin in hebt als je met een lege maag boodschappen gaat doen. Ook voor je kind is het vervelend om met honger al die lekkere dingen te weerstaan!

3. Maak een goed boodschappenlijstje.

Het allerbeste lijstje maak je in de volgorde van de winkel waar je heen gaat. Zo hoef je niet steeds terug naar de vorige gang enzovoorts en gaat het boodschappen doen sneller.

4. Laat je kind mee helpen met het pakken wat er op het lijstje staat.

Vooral als je kind al kan lezen is dit natuurlijk erg handig.

5. Ga naar een winkel met een kinderopvang of speeltoestel.

Deze winkels zijn er niet zo veel, maar is er eentje bij je in de buurt, maak er dan gebruik van zou ik zeggen. Hier in Tilburg is een kinderopvang bij een van de grootste supermarktketens, daar wordt heel veel gebruik van gemaakt.

6. Als je eenmaal in de rij staat: Speel een klein spelletje terwijl jullie wachten.

Wat dacht je van: ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is…

7. Of laat je kind meehelpen de boodschappen op de band te leggen.

Onze Marc helpt altijd erg graag, dat is, als ik niet teveel boodschappen heb, erg handig. Als ik veel heb staat hij weleens in de weg en alles moet toch een beetje snel gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like