Wil je graag je eigen kruidentuin beginnen? Dan moet je je er wel van bewust zijn dat het veel tijd en aandacht van je vraagt. Maar je beleeft er wel veel plezier aan. Altijd leuk om er meer over te weten te komen en dat kan als je nu verder gaat lezen.

Potten en bakken kiezen

Je begint met de juiste basis, potten en bakken, wat moet je gebruiken voor jouw kruidentuin? Eigenlijk maakt het niet uit. Het is aan jou om na te gaan hoeveel plek er is, zodat je ook meerdere bakken naast elkaar kunt plaatsen. Je kunt er het beste wel wat ruimte tussen laten. Je moet namelijk zelf eenvoudig bij te plantjes kunnen (om water te geven en wanneer nodig af te knippen). Een goede tip is dan de bloempot op standaard. Je hoeft dan niet veel te bukken. Je zou alle bakken en potten met kruiden op een tafel kunnen zetten of op de grond, het ligt er aan wat jij fijn vindt en waar je plek hebt in de tuin. 

Kruiden voor je kruidentuin

Je hebt potten en bakken nodig, maar ook planten natuurlijk! Maar welke kruiden kun je nu het beste in je kruidentuin zetten? Een paar tips:

  • Kies kwaliteit planten en koop ze dus bij een tuincentrum en niet bij de supermarkt.
  • Er bestaan erg veel soorten kruiden, kies wat jij graag in je tuin wil plaatsen. 
  • Kruiden zijn niet veeleisend. Je kunt er vaak weken of maanden van genieten.
  • Munt, tijm, basilicum, oregano, dille en bieslook worden vaak gekozen. 
  • Ga eens na wat de beste standplaats is voor de kruiden in je tuin. Kruiden houden van zonlicht. Op je balkon of in de tuin kun je het beste een plekje zoeken waar het lekker warm is en veel zon komt. Beschut zetten is soms ook wel noodzakelijk als het bijvoorbeeld hard regent of flink waait.

Kruidentuin verzorgen

Je hebt potten, bakken en kruidenplantjes uitgekozen. Je bent nu klaar om ze in passende grond te stoppen. Je hoeft ze niet te bemesten (als je ze voor een seizoen gaat gebruiken). Voldoende water geven is wel belangrijk, ze mogen niet uitdrogen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like