Soms lijkt de toekomst hopeloos. De prijzen stijgen in een rap tempo, maar je loon blijft rustig achter. Als moeder kan dit voor veel stress zorgen. Je wil dat je kinderen het niet koud hebben thuis en dat ze hun beste leven kunnen leven. Daarom willen we met je kijken naar de FIRE-beweging. FIRE staat voor Financial Independancy, Retire Early. De beweging die zich hier mee bezig houdt, probeert vervroegd met pensioen te gaan en niet meer af te hangen van hun inkomen. 

Nu hoeft het niet je doel te zijn dat je vroeg met pensioen gaat of miljonair te worden, wel heeft het FIRE-plan een aantal actiepunten waar je er financieel baat bij zult hebben. Hiermee zorg je voor een veilige financiële toekomst voor jou en je gezin.

Actiepunt 1: Minimalistisch leven.

Het eerste actiepunt is minimalistisch en simpel leven. Je koopt alleen spullen die je echt nodig hebt en verkoopt de spullen die je niet meer gebruikt. Hiermee kun je een hoop geld besparen voor later of voor instabiele tijden. Onderdeel van het FIRE-plan is om 70% van je inkomen te sparen. Dit is natuurlijk extreem, maar door je budget eens goed uit te rekenen, kun je zelf op een spaardoel komen en zien waar je uitgaven kunt schrappen.

Actiepunt 2: Investeren

Investeren klinkt misschien eng, maar dat hoeft het niet te zijn als je het slim speelt. Investeer daarom alleen als je al een noodrantsoen hebt gespaard. We ontkennen niet dat er een risico zit aan investeren, maar door gespreid te investeren en je investering minimaal 10 jaar vast te houden, heb je het grote risico al aanzienlijk verminderd. Lees je ook goed in over de bedrijven waar je in wil investeren en geloof niet de eerste de beste persoon die advies geeft op het internet. Voor een goed gespreid portfolio kun je meerdere cryptomunten zoals Bitcoin, Solana, Etherium en Polygon kopen en daarnaast een deel in de aandelenmarkt stoppen. Op Anycoindirect.eu kun je beginnen met de eerste investering in crypto.

Actiepunt 3: Bijverdiensten

Een bijverdienste is een van de grootste boosters die je financieel kunt hebben. Je uitgaven blijven immers hetzelfde en het extra inkomen dat je over houdt, kun je sparen of investeren. Bijverdiensten hoef je niet elke week te verdienen, maar wanneer je bijvoorbeeld in de zomervakantie thuis blijft, kun je een dienst aanbieden of bijvoorbeeld bijles geven aan kinderen. Met enkele uurtjes kun je al leuk bijverdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like