Nu het buiten zo koud is snak je soms naar een beetje warmte en zonneschijn. Laten je verplichtingen of budget het niet toe om naar een warme oord toe te vliegen, kun je het in Nederland ook proberen op te zoeken. Wij hebben het gedaan!

Of je nou kinderen hebt of niet, je kunt een dagje naar een vlindertuin toe: het is er erg warm binnen en meestal propvol tropische beplanting waardoor je, ook al is het maar voor even, van een exotische omgeving kunt genieten.

Wij gingen met z’n drieën naar Berkenhof’s Tropical Zoo, die vroeger alleen een vlindertuin was, maar inmiddels is uitgebreid tot een klein exotisch dierentuin en zelfs een museum. Daarnaast hebben ze een chique grote restaurant met een mega tuin en terras. Voor meer informatie, check je de site van Berkenhof’s Tropical Zoo, maar ik kan je vertellen dat wij het erg naar onze zin hebben gehad. De  kleine ook!

Naar dierentuinen ben ik regelmatig geweest, maar een vlindertuin was mij nog onbekend. Vandaar dat mijn vriend ons hiernaartoe heeft meegenomen op een zaterdagochtend, toen we vanuit Brabant naar Zeeland, naar zijn ouders reden. Bij aankomst werden we opgewacht door een hele grote neushoorn die er heel realistisch uitzag, gelijk spannend! Voor Elena niet trouwens, die ging hem nonchalant aaien.

Eenmaal binnen was ik blij dat ik geen jas had meegenomen en deed ik Elena’s trui uit, want het was er ontzettend warm. Daarna vielen de grote tropische planten me op en voor mijn gevoel was ik in een tropische regenwoud beland. Het duurde even tot ik overal fruit zag staan, die de vlinders aan het eten waren, en het duurde nog langer om te merken dat er op al dat fruit hele grote vlinders zaten. Wow, wat leuk!

Toen we eenmaal verder liepen zag ik steeds meer mooie planten, maar werd helemaal blij van de grote orchideeën die er aan alle kanten tegen de muren op kropen. Prachtig was het. Toen begonnen de vlinders alle kanten op te vliegen, van plant tot plant, en ik wist niet welke mooier was. Die kleuren! Wat zijn het toch mooie beestjes.

Maar er was meer, veel meer: insecten, reptielen, amfibieën, schilpadden en kaaimannen genieten daar van de temperatuur. Ze hebben sinds kort zelfs aapjes!

lol, camouflage!

Ook hebben ze een schattig bruggetje waaronder vissen in het water rondzwemmen.

mooiste vlinders wilden niet op de foto!

Na er een uur te hebben rondgelopen zijn we in het resturaunt iets kouds gaan drinken en Elena heeft een tosti opgesmakt, waarna we nog een rondje gingen maken. Ditmaal ging ik foto’s maken!

Er landde op een gegeven moment een vlinder op mij, later een nog mooiere op Elena en we mochten zelfs een hagedis vasthouden. Mijn kindje, de held die ze is wilde alles aanraken en aaien. Dat is het voordeel van huisdieren hebben, zij weet hoe ze teder tegen dieren moet zijn. Het blijf wel heel lief om te zien 🙂

Misschien hou ik nou eenmaal meer van dieren dan een gemiddeld persoon, maar voor mij was deze tropische vlindertuin geweldig leuk om mee te maken. Vol planten en bloemen, vlinders en andere beestjes en een tropische temperatuur met een exotische vibe, wij hebben ons prima vermaakt en raden het dan ook iedereen aan. Zelfs voor een date 😉

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Podimo
Verder lezen

Podimo

Inhoudsopgave Hide Al je favorieten op één plekNieuwe formatsMeer kansen voor podcastmakersLokale partnershipsWereldwijde spelerEen selectie van de podcastsZelfspodcastZelfspodcast…