Elke speler in een team heeft een essentiële rol. Hoewel de ene taak misschien belangrijker lijkt dan de ander, is het team aanzienlijk minder sterk wanneer er ook maar een mist. Dit zie je al duidelijk wanneer een speler een rode kaart krijgt en van het veld af moet. Sommige mensen zeggen dat wanneer het team goed genoeg speelt, de keeper een makkelijke taak heeft. Echter, hoeft er maar een enkele bal aan het team te ontsnappen om een zenuwslopende situatie te veroorzaken. De keeper kan er maar zo alleen voor komen te staan. Daarnaast heeft een keeper nog meer taken dan wachten op een bal. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Twee doelen van de keeper

Allereerst wil een keeper elke bal uit het net houden. Je kunt namelijk alleen maar verliezen wanneer er een bal over de streep gaat! Een keeper moet daarom elke seconde paraat staan. Heb je als keeper een bal tegengehouden? Dan wil je natuurlijk je team een voorsprong geven op de tegenaanval. Daarom is het ook belangrijk dat de keeper snel reageert op het vervolgspel. Je moet inzien waar de kansen liggen. Gelukkig heb je als keeper een goed overzicht over het veld en kun je alle spelers vanuit het doel zien.

Strategisch verdedigen

Een goede keeper neemt ook een stukje strategie op zich omdat hij elke speler vanuit zijn standpunt kan zien. Zo kan hij beter zien waar het gevaar ligt dan de spelers op het veld. Je zult daarom ook je verdediging kunnen helpen door de strategie met ze te delen. 

Eindverantwoordelijke

Als keeper ben je het laatste punt dat de bal nog uit het doel kan houden. Ondanks dat het team er alles aan doet om de bal zo ver mogelijk bij je weg te houden, komt het regelmatig voor dat de keeper in actie moet komen. Dit is natuurlijk je belangrijkste taak als keeper, de bal last minute redden van jouw doel.

Spannende taak van de keeper

Zoals je merkt, heeft een keeper het druk met meerdere taken. Wil je een betere keeper worden? Dan zijn er twee dingen belangrijk: de training en je uitrusting. Keepers hebben speciale keeperstraining nodig om op de bovenstaande punten te kunnen verbeteren. Daarnaast hebben keepers een andere uitrusting dan de spelers op het veld. Dat komt natuurlijk omdat je andere taken hebt als keeper, zoals met je handen redden van de bal en het duiken om een bal te redden. Hier val je regelmatig hard op de grond, waardoor een goede uitrusting essentieel is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like