Als je een moeder bent, dan heb je het er druk mee. Je hebt kids die je moet verzorgen, samen met je partner of zonder. Misschien heb je daarnaast nog werk, een sociaal leven en het huishouden. Veel moeders vergeten dan dat er nog meer is; ze moeten ook nog goed voor zichzelf zorgen. Goed voor jezelf zorgen, dat begint volgens ons met naar de sportschool gaan. Dat is erg belangrijk en dat mag je niet vergeten. Maar waar moet je beginnen als moeder als je wil gaan sporten in Zwolle? Wij geven je een complete gids die precies beschrijft hoe jij begint met sporten en waar je dan op moet letten. We gaan alle stappen af die in onze ogen voor jou belangrijk zijn, dus lees vooral eens mee en kijk of het nuttig voor je kan zijn. 

Sportschool zoeken

Allereerst moet je een sportschool Zwolle zoeken. Het is van belang dat je er eentje opzoekt waar je je prettig bij voelt, waar je mogelijk begeleiding kunt krijgen en waar natuurlijk genoeg gesport kan worden. Het is dus aan te raden om te kijken naar een sportschool waar jij onbeperkt kunt sporten, het liefst ook met ruime openingstijden gezien je drukke leven. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld eens kijken bij een sportschool als de Basic-Fit. Deze sportschool is eigenlijk de beste keuze als je kijkt naar de factoren die je mee moet nemen in je beslissing, en ze hebben ook nog eens vrij modern en solide apparatuur. Ook heb je hier verschillende tools om je progressie bij te houden, zoals de slimme weegschaal die in de meeste lobby’s staat en natuurlijk de handige app.

Begeleiding

Als je net begint met sporten, dan weet je niet zo goed waar je moet beginnen. Het kan zijn dat het aanvoelt alsof je een beetje een hulpeloos hertje bent, verdwaald middenin het bos. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, je mag best een beetje hulp krijgen met het opstarten. Dit doe je eigenlijk het beste met een personal trainer die jou begeleid bij je hele proces en ervoor zorgt dat je wél weet wat je moet doen. Binnen enkele sessies ben je al een stuk verder dan eerst en weet je beter waar je heen moet en welke oefeningen je op een bepaalde manier moet doen voor het gewenste resultaat. Nu kun je ook alleen gaan sporten, dat is uiteindelijk wat je wil en waar je dus ook naar toe moet werken. Al is het niet erg om met een personal trainer te blijven gaan, het wordt alleen gewoon een beetje een prijzig verhaal op den duur. 

Consistentie

Dan moet je nog zorgen voor genoeg consistentie. Je moet consistent blijven, anders zul je hoogstwaarschijnlijk geen resultaten behalen. Je wil zorgen voor continuïteit en dat is ook zeker nodig als je voldoende progressie wil behalen. Probeer ongeveer minimaal twee keer per week te gaan en dit langere tijd vol te houden, pas dan kun je een oordeel vellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like