Het was één van die dingen die ik al heel lang wilde uitproberen, zeker nadat ik naar “Fat, Sick and Nearly dead” had gekeken. Sapvasten, of detoxen. We kochten zelfs een slowjuicer, compleet overtuigd dat juicen echt iets voor ons was.  Maar zoals wel vaker het geval is bleek het net wat meer werk en gedoe dan we dachten. Ik had moeite met recepten, gebruikte te veel fruit, terwijl je eigenlijk bij groenten moet blijven, we kochten enorme hoeveelheden groente en fruit wat heel duur werd en te snel wegrotte, en dat schoonmaken van zo’n juicer én de keuken na gebruik was ook niet echt tof. Dus toen de slowjuicer eenmaal de kast in ging kwam hij er ook niet meer uit.Ik beloofde mijzelf dat ik ooit zo’n detoxkuur met gekochte sapjes zou doen, hopende dat ik hier in Brabant zo’n hippe slow-juice plek zou vinden. Je ziet ze in de Randstad namelijk wel veel, maar ik zag het niet zitten om sap vanuit Amsterdam naar Waalwijk mee te sleuren, en vergat het een beetje. Tot ik na mijn ingreep juist minder vezels moest eten en het idee van sapvasten opeens nodig was. Ik besloot te gaan googelen of er ook detox sappen online te bestellen zijn en kwam bij Sap.je uit. Er zijn inmiddels verschillende sites die detox sapjes voor sapvasten aanbieden, maar ik bleef bij Sapje hangen omdat dat me heel erg aantrok. De site, visie achter sappen, soorten sapjes die ze aanbieden en hoe ze aan hun producten komen, alles klopte.

Dus maakte ik deze video om mijn ervaring met sapvasten vast te leggen:

Zoals ik in de video al vast heb gelegd viel het sapvasten mij in eerste instantie niet mee, maar ik heb het idee dat het meer met andere factoren te maken had, anders dan het niet eten. Doordat ik na kleine missers doorzette heb ik uiteindelijk de kuur met gemak afgemaakt en voelde ik me bijzonder gezond. Sapjes van Sapje hebben tenslotte 400 gram groente per flesje, en ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik nooit zoveel groente naar binnen heb gewerkt. Mijn darmen zijn me in ieder geval dankbaar en ik zou het zeker opnieuw doen, al dan met een salade of soepje op bijzonder drukke dagen.

Mocht je detoxen door middel van sapvasten ook willen uitproberen, of ben je in ieder geval benieuwd naar de voordelen – check vooral de documentaire “Fat, Sick and Nealry Dead” van Joe Cross.
Ik bestelde mijn sapjes bij https://www.sap.je/ en ik kan ze van harte aanraden. Niet alleen vanwege de kwaliteit sapjes, maar ook om de mensen achter het bedrijf die aan deze video mee wilden werken, met mij meedachten en dit geweldige concept hebben opgezet.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like