Vandaag heb ik weer eens een recept voor jullie, uiteraard eentje waar ik zelf helemaal gek op ben.

Zelf hou ik niet zo van uitgebreid koken, omdat ik er niet echt tijd voor heb, dus hutsel ik meestal snel iets in mekaar, waarbij ik er zoveel mogelijk voedingsstoffen en vitamines in probeer te verwerken. Ook moet er nog elke keer over nadenken wat ik ga maken, aangezien ik nu een peuter heb die met ons mee-eet, die nog niet alles kan kauwen.

Het gerecht van vandaag is dan ook alles behalve moeilijk, maar heeft wel wat langer nodig dan mijn gemiddelde maaltijd. Hij moet namelijk nog in de oven, maar, het is elke minuut wachten waard!

Wat heb je nodig?
Kipfilet – een per persoon
Plakjes kaas
Pesto
Zout, peper, en olijfolie

Wat doe je? 
Je legt je kipfilet op een snijplank en snijdt vetrandjes eraf, daarna snij je de kipfilet doormidden, maar net niet helemaal. Dan spreid je de kip, zodat je deze straks weer kunt opvouwen.

In het midden van de kipfilet zet je een dubbelgevouwen plak kaas, die je met een flinke laag pesto insmeert.

Vervolgens vouw je de kipfilet weer in elkaar, mocht het niet helemaal lukken kun je hem met tandenstokers bij elkaar houden. Dan zet je de kipfilet in een (grill)pan met wat olijfolie, en doet er naar wens zout en peper op. Zorg dat je de kip goed in beweging blijft houden, zodat deze niet aanbrandt en draai het na een paar minuten voorzichtig om.

Na nog een paar minuten is het tijd om je kip in de oven te doen. Dit omdat het een flinke stuk vlees is, zo weet je zeker dat hij in de oven ook in het midden goed doorbakken zal zijn.
Een goede 30 minuten op een temperatuur van ongeveer 220 graden en je pesto kip is klaar!

Als bijgerecht kun je zelf lekker verzinnen wat je wilt: groente, aardappeltjes, pasta of gewoon sla. Zelfs gewoon brood is er goed bij! Dat is helemaal aan jou. Trouwens, ook met de kip kun je variëren, je kunt crème fraishe of cheddar cheese gebruiken, ik heb er biologische kaasplakjes op gedaan. Maar ook een smeerkaas zoals Philadelphia is een prima variatietip, vooral omdat deze in de oven niet smelt.
Dit is het dan, onze avondeten: Pesto, kaas kipfilet, met aardappeltjes en sperzieboontjes. Heel erg makkelijk, maar zo ontzettend lekker!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like