Nu het weer kouder aan het worden is begin ik steeds vaker maaltijdsoepen te maken, je kent het wel: goed gevulde soep, waar alles in zit om stevige honger te temmen, maar je toch warm houdt, vooral na een dagje kou te hebben gevat. Vandaag maak ik deze: een crème broccoli soep, met stukjes kip, kaas en zelfs croutons. Echt, dit is zo heerlijk, het water loopt me al in de mond.
Wat heb je nodig?
Qua ingrediënten is het met soep altijd lekker makkelijk, wat je in huis hebt, kun je er ook in gooien. Zo had ik bijvoorbeeld pizzakaas, croutons en sojaroom, dus kocht ik wat kipfilet, broccoli en wortels; en ging er mee aan de slag. Daarnaast heb je ook een ui, wat olie, water, meel en eventueel een bouillonblokje nodig.Wat doe je?
Heel makkelijk: kook je kipfilet en laat hem afkoelen. Snijd in een grote pan een grote ui en bak hem even met wat olie aan, snijd een wortel, doe deze ook in je pan en doe er ook lekker veel broccoli roosjes bij. Als alles een beetje zacht in geworden kiep je er veel water in, genoeg om alles te onderdompelen en laat het een een half uurtje koken. Daarna meng je in een bekertje wat koud water en meel en voegt dit al roerend aan je soep toe. Dit zal de soep enigzins binden, zodat het geen boullion meer is. Wees hier voorzichtig mee, als je deze meel en water combi te snel toevoegt kan het gaan klonteren. Je kunt er naar wens een boullion blokje bij doen, of je eigen soepkruiden, wat jij maar wilt gebruiken. Doe er ook wat zout en peper bij en laat het even koken. Tot slot doe je er ook wat kookroom in, zelf gebruikte ik die van Alpro Soya, die volledig plantaardig is. Scheur je inmiddels afgekoelde kipfilet in kleine stukjes, gewoon met je handen, en voeg ook dit bij je soep. Misschien moet je er wat water of room aan toevoegen, kijk maar, maar in principe is je soep nu klaar.

Serveer het in een bord of kom, doe er een handjevol kaas op en voor de knapperige bite wat croutons. Omdat je soep nog warm is zal de kaas gaan smelten en wordt het eten nog interessanter met sliertjes kaas erdoorheen, maar ik kan je verzekeren dat het absoluut heerlijk is en ik zelfs voor mijn kieskeurige peuter een tweede portie moest halen. 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like