Vandaag deel ik mijn recept voor de lekkerste pita. Het is deels recept van mijn oma, deels wat ik in verschillende landen van voormalig Joegoslavië heb opgepikt, maar het resultaat is absoluut traditioneel en simpel. Ik laat alle stappen van pita maken zien, en deel mijn persoonlijke tips en tricks. Het gaat hier om simpele, pure ingrediënten, je zou het bijna clean eating kunnen noemen, maar modern is het niet. Pita zit vol met gluten, koolhydraten en vetten, precies wat je nodig hebt om een lange winter goed door te komen 😉
Ingrediënten
voor twee flinke pita’s:
– 500 gram bloem
– een kop zonnebloemolie
– twee eetlepels zout
– 100 mililiter warm water
Voor de kaasvulling:
– 400 gram witte kaas
– 2 eieren
– scheutje olie
– eventueel wat crème fraiche en zout, afhankelijk van de type kaas
Voor de aardappelvulling:
– 3/4aardappelen
– één flinke ui
– zout en peper (wees niet zuinig met peper)
Hebben jullie weleens pita op, of maak je het zelf?
Prijatno – Eet smakelijk, en fijn weekend!
*uitgelichte foto – Shutterstock.com
Comments
comments