Slaapt jouw kind nu nog niet door? Die van mij sliep al door toen hij nog maar 12 weken was. Een van de tenenkrommende opmerkingen die jij als ouder niet wil horen. En, als je kind niet goed slaapt, dan slaap jij ook niet goed. Een hoge mate van prikkelbaarheid komt hierbij al snel om de hoek kijken. En al die goedbedoelde rotopmerkingen die jou vertellen wat je moet doen om je kind wel goed te laten slapen: ‘Laat ze zich maar in slaap huilen, anders verwen je ze alleen maar’ of ‘Waarom leg je hem/haar niet bij je in bed, dan kun je misschien nog even slapen’. Allemaal goed bedoeld, maar je wil gewoon dat je kind lekker slaapt, zonder drama’s en zonder allerlei kunstgrepen. Voordat we je gaan vertellen wat een verzwaringsdeken kind kan doen, gaan we kort in op slaapproblemen bij kinderen.

Oorzaken en ‘oplossingen’ die je vast al eens hebt geprobeerd

Soms weet je al direct dat je kind een pittige nacht zal hebben. Er staat bijvoorbeeld iets spannends te gebeuren. Een verjaardag, voor het eerst naar school of op schoolreisje… Zelfs leuke of kleine dingen kunnen voor een kind heel groot en heel spannend worden. Je kind kan ook moeite hebben om zelf de prikkels van de dag te verwerken, of heel angstig aangelegd zijn. Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld veel last van nachtmerries. Ook gedragsproblemen en -stoornissen, zoals ASS en ADHD, kunnen van invloed zijn op de kwaliteit van slaap. Een positief bedritueel waarbij vaste bedtijden centraal staan, zijn belangrijk. En toch helpen ze niet altijd afdoende.

De voordelen van een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken biedt extra druk op het lichaam, zonder dat het oncomfortabel voet. Door de druk die het geeft, ontspant het zenuwstelsel. Daarnaast wordt er melatonine, dopamine en serotonine aangemaakt. Het lichaam dwingt de hersenen op een goede manier prikkels te verwerken en laat het angst los. En op die manier valt je kind bijna kinderlijk eenvoudig in slaap. De verzwaringsdeken voelt bijna als een constante knuffel. Kies voor een Latona Blanket met een gewicht dat ongeveer 10% van het lichaamsgewicht van je kind is. Let vooral ook op de toffe designs. Daar wordt echt ieder kind blij van, en het is een juweel voor de kinderkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like