Is jouw kind nog steeds niet in staat om goed door te slapen? Ik herken het, mijn kind sliep al door toen hij slechts 12 weken oud was, maar dat is niet het geval voor iedereen. Als ouder weet je dat slaapproblemen bij je kind niet alleen hun nachten beïnvloeden, maar ook jouw eigen slaapkwaliteit en humeur. En dan zijn er nog die goedbedoelde adviezen die je al zo vaak hebt gehoord: “Laat ze gewoon huilen, anders verwend je ze alleen maar” of “Waarom leg je hem/haar niet gewoon bij jou in bed, dan kun je misschien zelf ook nog wat slapen”. Begrijpelijk dat dit advies niet altijd helpt, en je wilt gewoon dat je kind rustig slaapt zonder al te veel gedoe. Voordat ik je vertel over de oplossing die een verzwaringsdeken voor kinderen kan bieden, laten we eens kijken naar de oorzaken van slaapproblemen bij kinderen en de zogenaamde ‘oplossingen’ die je waarschijnlijk al hebt geprobeerd.

Oorzaken en ‘oplossingen’ die je vast al eens hebt geprobeerd

Er zijn momenten waarop je al van tevoren weet dat het een moeilijke nacht zal worden. Misschien staat er iets spannends op de planning, zoals een verjaardag, de eerste schooldag, of een schoolreisje… Zelfs leuke of kleine gebeurtenissen kunnen voor een kind heel groot en overweldigend aanvoelen. Sommige kinderen hebben moeite met het verwerken van de prikkels van de dag, of zijn van nature angstig aangelegd. Nachtmerries kunnen ook een rol spelen, net als gedragsproblemen of -stoornissen zoals ASS en ADHD, die de slaapkwaliteit kunnen beïnvloeden. Hoewel een vast bedritueel met regelmatige bedtijden belangrijk is, is het niet altijd voldoende om slaapproblemen op te lossen.

De voordelen van een verzwaringsdeken

Dit is waar een verzwaringsdeken in beeld komt. Een verzwaringsdeken oefent een gelijkmatige druk uit op het lichaam, wat een gevoel van ontspanning creëert zonder ongemakkelijk te zijn. Deze druk helpt het zenuwstelsel te kalmeren en bevordert de aanmaak van melatonine, dopamine en serotonine. Het dwingt de hersenen om prikkels op een gezonde manier te verwerken en vermindert angstgevoelens. Op deze manier valt je kind bijna moeiteloos in slaap. Een verzwaringsdeken voelt als een constante knuffel. Kies een Latona Blanket met een gewicht dat ongeveer 10% van het lichaamsgewicht van je kind is. Let vooral ook op de leuke ontwerpen, waar ieder kind blij van wordt, en die een prachtige aanvulling zijn op de kinderkamer. Het kan echt een game changer zijn voor een goede nachtrust, zowel voor je kind als voor jou als ouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Tips voor het reizen met kinderen
Verder lezen

Tips voor het reizen met kinderen

Inhoudsopgave Hide Start je reis goed voorbereidIn de autoMet het vliegtuigMisschien vind je deze artikelen ook interessant: Je…