Elena ontving onlangs een heel leuk Play Doh set om uit te proberen en ik zal maar meteen vertellen dat ze er dol op is. Nou was zij al helemaal gek op Play Doh en vormpjes kneden, dus dat was wel te verwachten, maar de nieuwe Cake Mountain is weer iets nieuws, waar kleine meisjes gegarandeerd erg blij van zullen worden.
De verpakking bestaat uit een een driedaagse taart met een ruime hoeveelheid aanvullingen om taartjes, donuts, cake-pops, snoep en koekjes te maken. De boel is makkelijk in elkaar te zetten, en is binnen een minuut gedaan. Persoonlijk vind ik dit een groot pluspunt, want speelgoed uitpakken en een uur lang in elkaar zetten vind ik behoorlijk irritant. Dit is gelukkig zo gedaan, en Elena kan meteen aan de slag.
Ook zaten er 5 potjes Play Doh klei erbij, waardoor Elena de hele middag zoet was. Echt waar, ze was niet aan te spreken! Ze wilde alléén maar spelen, en heeft de hele middag aan tafel spelend doorgebracht. Zij is een behoorlijk druk klein persoontje, en er is niks anders wat haar zo lang stil kan houden.

Zelf vind ik dit natuurlijk leuk omdat ik de vrijheid heb om iets ander te doen, wetend dat zij zich prima vermaakt, of ik kan gezellig met haar meedoen, want de Cake Mountain is zelfs voor mij interessant. En stiekem is dat samenspelen wel erg leuk.
En natuurlijk is spelen met klei erg populair bij peuters en kleuters, en doet het wonderen voor de ontwikkeling en fijne motoriek, maar de Sweet Shoppe sets van Play Doh maken er iets geweldigs van. De bovenste “verdieping” kan taartjes drukken die daarna op heel veel verschillende manieren versierd kunnen worden. Ook kunnen de niveau’s uit elkaar gehaald worden om nog meer lekkernijen zoals koekjes en donuts te maken.

Elena is inmiddels een kleine meester-patissier geworden en tovert de leukste combinaties op tafel, wat mij toch wel trots maakt. Ik heb haar niet alleen zien ontwikkelen en “vakkundig” worden, maar het volgen van haar manier van denken en fantasie is bijzonder mee te maken, vooral wanneer het je eerste kind is.

De Cake Mountain is daarom niet alléén haar favoriete speelgoed, maar ook ik krijg een glimlach op mijn gezicht wanneer zij heerlijk gefocust zit te spelen. Mocht je dus op zoek zijn naar speelgoed voor een peuter of kleuter, neem dan zeker even een kijkje bij de Play-Doh afdeling van je lokale speelgoedwinkel. Ik kan je garanderen dat het een hit wordt voor een verjaardag, Sinterklaas of Kerst cadeau, of gewoon, omdat je een kleine meisje blij wilt maken.

Play-Dok Sweet Shoppe Cake Mountain is te koop in verschillende speelgoedwinkels en webshops, zoals Bol.com voor ongeveer 25 euro. 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like