Voor de geduldige ouder, die wel tegen een potje schoonmaken kan. Hey, we zijn tenminste eerlijk. Elena kreeg deze Kinetic Sand binnen en ik was lichtjes opgelucht, omdat het de “enige echte” was. Geen speelgoedwinkel of Action kwaliteit, geen Magic Sand of wat dan ook, maar echte Kinetic Sand. Deze zou niet kruimelen, aan kleding en meubels blijven plakken en niet uitdrogen. Kortom, geen troep, maar wel heer erg veel speelplezier. En ook nog eens met glitters! Ze kon dan ook niet wachten om deze in haar schoentje te krijgen en was mega enthousiast toen ze hem eindelijk open mocht doen. Zelf was ik huiverig, maar hoopvol. Onze vorige ervaringen met “geen troep” liepen altijd hilarisch uit de hand, en ik besloot dat dit de allerlaatste poging om dat spul in huis te hebben was. Ze is er tenslotte dól op, en kan er urenlang mee spelen. Wat meteen opvalt is dat de glitters helemaal niet zo aanwezig zijn als de verpakking je wil doen geloven, en het in werkelijkheid hele kleinte glitters zijn, die je alléén bij goed licht (of flits) kunt zien. Niks spectaculairs dus. Jammer, want je hebt meer profijt van zelf een potje glitters door gewone Kinetic Sand kneden, die zie je tenminste en het is makkelijker te verkrijgen. 
Elena begon met kneden, spelen, en ook mama deed als jury mee. We probeerden alles goed bij elkaar te houden, maar in praktijk breken stukjes af en vliegen ze zo om je heen. Ik veegde het steeds bij elkaar, maar zodra ik mijn handen ging wassen – omdat ze helemaal onder de glitters zaten, had Elena er een bende van gemaakt. Stukjes Kinetic Sand op stoel, vloer en in mijn vloerkleed. “Geen troep” is dus niet waar. De boel kruimelt wel en is onmogelijk bij elkaar te houden, iets wat je als moeder wellicht graag wilt weten.
Voor de rest is het natuurlijk wel heel veel speelplezier en wordt Elena er erg blij van, omdat het een interessante structuur heeft, en gewoon leuk om aan te raken is. Ik denk niet dat ik je nog moet uitleggen wat Kinetic Sand is en waarom het goed voor de motorische ontwikkeling is, maar het is iets tussen zand en klei in, en er mee spelen geeft mij zelfs een therapeutisch gevoel, dus zo’n klein kind heeft er natuurlijk heel veel plezier mee. Verder is het wel goed schoon te krijgen en uit kleding te wassen, maar wees er wel op voorbereid. Ook na de “echte” Kinetic Sand kun je het uit haren en kleding wassen en zal je flink moeten stofzuigen en dweilen. Ook vind ik de glitters niet echt een toevoeging, omdat ze niet zo aanwezig zijn, en zou ik bij voorkeur voor glitter zand er zelf een potje glitter doorheen gooien en goed kneden. Ziet er vast beter uit dan dit!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like