Etherische oliën; je hebt er vast wel eens van gehoord. Het zijn kleine flesjes met hele geconcentreerde olie. Deze olie is afkomstig uit natuurlijk materiaal, zoals planten, fruit, bloemen en bomen. De oliën staan bekend om hun krachtige werking; ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij een verkoudheid of ze helpen je meer te ontspannen. Etherische olie is niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook kinderen kunnen zeker baat hebben bij het gebruik hiervan. De scholen zijn immers allemaal weer begonnen en dus kunnen kinderen last krijgen van stress, spanningen of slecht slapen. In dit artikel lees je hoe je etherische oliën kunt gebruiken bij kinderen en waarbij het kan helpen.

Etherische oliën in de lucht

Aangezien etherische oliën erg geconcentreerd zijn, moet je hier voorzichtig mee zijn bij gebruik voor kinderen. Een goede manier om de olie bij je kind te gebruiken, is om een paar druppeltjes olie toe te voegen aan een aroma diffuser. Aroma diffusers voor kinderen zijn kleine apparaatjes die je vult met water. Het water wordt verneveld door de lucht, waardoor de luchtvochtigheid op peil blijft. Door hier een paar druppeltjes etherische olie aan toe te voegen, wordt de olie verdund met het water en verspreid door de lucht. Dit is een veilige manier om etherische olie te gebruiken bij kinderen. Voeg bijvoorbeeld een paar druppeltjes lavendelolie toe aan de diffuser vlak voordat je kindje gaat slapen. Lavendel staat erom bekend dat het helpt te ontspannen en om beter te kunnen slapen.

Etherische oliën en kinderen

Andere toepassingen bij kinderen

Naast het gebruik van een aroma diffuser zijn er nog andere manieren om etherische oliën te gebruiken bij kinderen. Het is belangrijk om te weten dat je de olie nóóit direct op de huid mag gebruiken. Meng een druppeltje olie bijvoorbeeld met de favoriete bodylotion van je kind en smeer deze in na het douchen. Doe dit wel pas als je kind ouder dan 6 jaar is, anders is de olie te sterk voor het gevoelige kinderhuidje. Ook kun je zelf roomspray maken door middel van gedestilleerd water, alcohol en etherische olie. Spray deze bijvoorbeeld voor het slapengaan op de slaapkamer van je kindje, zodat je kind een betere nachtrust ervaart. 

Olie speciaal voor kinderen

Wanneer je één pure olie gebruikt, kan de geur nogal sterk en overheersend worden voor kinderen. Daarom zijn er ook speciale blends samengesteld die uitermate geschikt zijn om te gebruiken bij kinderen. Zo zijn er etherische oliën voor kinderen die een goede nachtrust stimuleren, die je kind helpen bij een verkoudheid óf die je kind weer in vrolijkere sferen kunnen helpen. Doordat er meerdere oliën in kleinere hoeveelheden worden gebruikt, wordt de geur aangenamer en minder sterk en dus geschikt voor kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Het belang van kinderen en veilig slapen
Verder lezen

Het belang van kinderen en veilig slapen

Inhoudsopgave Hide Schoon en veilig naar dromenlandLekker zacht op pocketverenEen kindermatras van polyetherComfortabel koudschuim Voor de allerkleinstenMisschien vind je…
Verder lezen

Gezonde Sint Maarten traktaties om te maken

Inhoudsopgave Hide Mandarijn pompoenenGezonde griezelige druivenBananen spookjesPittige popcornmixMisschien vind je deze artikelen ook interessant: Sint Maarten is een…