Het kopen van een bank is niet zo eenvoudig als je kinderen hebt. De bank kan al snel vies gemaakt worden en het gaat al snel kapot. Veel ouders vinden het om deze reden lastig om een nieuw bankstel te kopen. Want ga je nu kiezen voor leren hoekbanken, of ga je voor een ander soort bankstel? In dit artikel willen we je graag voorzien van handige tips om je bankstel kidsproof te maken. Op deze manier kun je toch genieten van het bankstel dat je zelf graag wilt!

Het invetten van een leren bankstel

Op het moment dat je kiest voor een leren bankstel, zijn er verschillende punten waar je op moet letten om hem kidsproof te maken. Kinderen knoeien nu eenmaal erg veel. Dit komt in eerste instantie omdat ze niet goed opletten. Daarnaast hebben ze nou eenmaal kleinere handen, waardoor het moeilijker is om dingen vast te pakken. Door je bankstel goed te onderhouden, zorg je ervoor dat deze zo lang mogelijk mee gaat. Zorg er daarom voor dat je het bankstel jaarlijks laat invetten. Dit zorgt er niet alleen voor dat het leer in een betere conditie blijft, ook zorgt een goed onderhoudsmiddel ervoor dat het leer beter beschermt is tegen vuil en verkleuring.

Reinigen van je bankstel

Als je een leren bankstel hebt, pleeg je regelmatig onderhoud. Schoonmaken van de bank is echter iets anders dan onderhoud. Met het reinigen van de bank gebruik je reinigingsmiddelen. Deze zorgt ervoor dat vuil verwijderd wordt. Ook verwijder je direct al de aanslag die door de bufferlaag van het leer wordt tegengehouden. Het reinigen van het bankstel is met name belangrijk als je een lichte bank hebt. Op een lichte bank worden vlekken namelijk veel sneller zichtbaar. Zorg er in dit geval voor dat je de bank ongeveer 4 keer per jaar goed reinigt. Op deze manier blijft de bank de mooie, lichte uitstraling hebben en krijgen de kinderen niet de kans om de bank te vies te maken.

De ruimte kindvriendelijk maken

Om ervoor te zorgen dat de bank zo min mogelijk belast wordt door de kinderen, is het belangrijk om de ruimte eromheen zo kindvriendelijk mogelijk te maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een aparte speelhoek in huis maakt. Op deze manier komen de kinderen zo min mogelijk bij de bank in de buurt. Als ze wel bij de bank in de buurt zijn, snappen ze makkelijker dat ze rustig aan moeten doen. Zorg er daarnaast voor dat er voldoende loopruimte is. Op deze manier voorkom je dat de kinderen kunnen vallen als ze drinken in hun handen hebben, en blijft de bank schoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like