Fan van koffie? Met alleen de koffie en het koffiezetapparaat ben je er nog niet – er zijn ook veel leuke koffieaccessoires om in huis te halen. Deze accessoires zien er niet alleen mooi uit, maar vormen ook nog eens een praktische toevoeging bij het drinken van de koffie. Benieuwd naar onze tips?

Accessoires voor bewaren koffiebonen, pads of cups

Als je koffie koopt, krijg je het niet altijd in een mooie verpakking. Hoewel je de koffie in de oorspronkelijke verpakking kunt laten zitten, is het wel leuker om voor een mooiere bewaarmethode te kiezen. Richt bijvoorbeeld een koffiehoekje in de keuken in, waarop je de blikken of lades voor de koffie een plekje geeft. Drink je graag Nespresso koffie? Dan heb je veel bewaaropties om uit te kiezen: ga op zoek naar een hippe houder voor de cups. Wat een fraai aanzicht! Maar voor elke koffiesoort is er wel iets te bedenken. Koffiebonen kun je bijvoorbeeld in een kleurrijk blik stoppen, waarin de bonen ook nog eens lang vers blijven.

Koffiekopjes

Waar drink je de koffie uit? We halen vaak het mooiste koffiezetapparaat in huis, maar besteden vervolgens lang niet altijd aandacht aan het kopje waar we de koffie in schenken. Dat is zonde! Je maakt de totaalervaring namelijk nog beter als je de koffie ook uit een mooi kopje drinkt. Per koffiesoort is er natuurlijk weer een unieke beker om uit te kiezen. Van een klein kopje voor een espresso tot een hoge beker voor een latte macchiato: bepaal wat voor jou relevant is om in huis te halen. Het is trouwens zeker een optie om voor zowel een kopje als een schoteltje te kiezen: een traditionele combinatie! Al kun je koffie vandaag de dag tevens zonder het schoteltje serveren.

Koffielepeltjes

Als je je koffie met melk drinkt, kun je ook op zoek gaan naar mooie koffielepeltjes. Kies niet altijd voor een standaard ontwerp, maar pak juist uit met opvallende lepeltjes. Dat staat grappig! Je kunt ze bijvoorbeeld in een kleur uitkiezen die mooi aansluit op de kleur van de kopjes. Kies je toch liever voor een minimalistische look? Ook dat is natuurlijk gewoon een optie – jij kent je smaak het best. Ga in dat geval bijvoorbeeld voor koffielepeltjes met een luxe afwerking, zodat het net lijkt alsof je je kopje in een chique koffiebar drinkt.

Koffieweegschaal

Neem je het zetten van de koffie serieus? Dan is de kans groot dat je ook de koffie afweegt, voordat je de koffie gaat zetten. Door te weten hoeveel gram je gebruikt, kun je immers tevens precies afstemmen hoeveel water je nodig hebt. Gebruik hiervoor een mooie koffieweegschaal, om op exacte wijze af te lezen hoeveel je gebruikt. En zo’n weegschaal ziet er vaak ook nog eens fraai uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like