De kinderen worden groter en je merkt dat je langzaam je huis uitgroeit. Het speelgoed puilt uit de woonkamer en je komt gewoon leefruimte tekort. In dat geval zijn er verschillende opties. Je kunt gaan ontspullen, verhuizen of je huidige woning anders indelen. Zeker wanneer je kinderen groter worden, is er veel meer mogelijk. Ze hoeven namelijk niet meer constant in de woonkamer te spelen. Ze kunnen ook heel goed op hun eigen kamertje verblijven. Of – veel beter nog – spelen in een heuse speelkamer.

Een ruimte die helemaal voor hen is. Waar ze volledig los mogen gaan met hun speelgoed en waar ze de deur achter zich dicht kunnen trekken. Zo heb jij geen rommel in de woonkamer en kunnen ze ongestoord spelen. Maar hoe creëer je een mooie speelkamer? Waar moet je aan denken? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

De juiste ruimte

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de juiste ruimte voor de speelkamer te zoeken. Misschien beschik je wel over het geluk van een extra kamer, maar meestal is die al bezet. Dan zou je eventueel ook kunnen overwegen om je aandacht naar de zolder te verleggen.

In ons land wordt de zolder veelal als opslagplaats gebruikt. Zonde, want dit is een relatief grote ruimte die – met enkele aanpassingen – ook voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Het is een lastige ruimte, dat is waar. Zeker doordat er vaak veel schuine hoeken zijn. Hierdoor is het plaatsen van meubels vaak lastig. Hier zijn echter genoeg oplossingen voor.

Als je de zolder daadwerkelijk als leefbare ruimte en uiteindelijk speelkamer wil gebruiken, dan zul je extra licht en ruimte moeten creëren. Dit doe je met een kunststof dakkapel op maat. Kunststof is onderhoudsarm en slijtvast. Hier heb je dus geen omkijken naar. Met de dakkapel geniet je direct van meer licht en effectieve leefruimte. Ideaal voor de speelkamer dus.

Inrichting

Het leuke van een speelkamer is dat je niet veel nodig hebt. Het enige wat nodig is, is een goede ruimte waar ze heerlijk hun gang kunnen gaan. De zolder is hier bij uitstek geschikt voor. Je ervaart hier nauwelijks overlast van en het is een ruimte waar je zelf waarschijnlijk nauwelijks komt.

Bedenk goed wat er nodig is voor het spelen van je kind. Heb je een kind die altijd aan het rennen en vliegen is? Dan is het heerlijk om gewoon een vrije ruimte met eventueel speelattributen te creëren. Een plek waar hij zoveel mogelijk kan bewegen en zijn creativiteit de vrije loop kan laten.

Vind je kind het juist fijn om zijn of haar rust te pakken? Even uit een prikkelrijke omgeving te stappen en gewoon lekker te tekenen, lezen of te puzzelen? Zorg dan voor een aantal zachte kussens, een rustgevende kleur op de muren en een bureautje om aan te zitten. Volg je kind in zijn of haar behoeftes. Zo creëer je de speelkamer die bij hem past. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like