Begin april werd ik door Sanne getagged om mee te doen met The Domestic Goddess Tag, en zo rap als ik ben, ga ik er nu pas op in. Laat ik jullie niet met excuses over waarom ik het nu pas publiceer vervelen, ik vertel liever wat meer over mijn schoonmaak en huishoudgewoontes, of het gebrek daaraan. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om te zien hoe andere moeders het doen, ik vermoed dat ik niet de enige ben, en dat deze tag van littlewonderworld juist daarom zo populair is. Goed, laat ik maar beginnen.

DE WAS

Droger/Aan de waslijn
Allebei! Al prop ik het liefst alles in de droger, en zijn er nog steeds wel dagen dat ik dit stiekem wel doe, moet ik vaak wel de tijd nemen om fijne was, vooral kleding van mijn vriend – overhemden en nette broeken – voorzichtig op te hangen. Ik doe het wel aan een rekje binnen, want ik ga dus echt niet de trap op en af om de boel buiten te hangen.

Sorteren/Alles bij elkaar
Sorteren, het moet wel – Wij dragen veel donkere kleding, Elena draagt alle kleuren van de regenboog, en ik was handdoeken en theedoeken apart. Dat zijn dus vier verschillende wasjes, die ik nooit bij elkaar kan doen, want dan verpest ik zo’n beetje alles. Ik heb zelfs verschillende wasmanden in de washok staan om het me makkelijker te maken. Beste idee ooit.

1 soort wasmiddel/Verschillende soorten wasmiddel
Wat er in de aanbieding is, eerlijk gezegd. Vaak wel Robijn, soms Ariel, soms mijn zelfgemaakte wasmiddel, en soms gewoon huismerk van de supermarkt. Ik merk – naast de geur – echt geen verschil, alles wast prima.

1 wasdag/om de dag een wasje
Vaak was ik twee wasjes op woensdag en dan ook nog twee op zaterdag, zo kan ik tussendoor drogen, vouwen, strijken, al die gezellige dingen, waar ik zo van houd. Maar niet heus. Wassen is het makkelijkste, hield het maar daar op.

Kleding strijken: ja/nee
Ja, omdat het moet. Ik heb wel geleerd dat warme dingen, wanner ze net uit de droger komen meteen gevouwen kunnen worden en er prima uitzien, maar er zijn dingen die echt wel onder een hete strijkijzer moeten. Vrijwel alle kleding dat mijn vriend naar zijn werk draagt, en al strijkt hij zelf ook wel, ben ik toch degene die het huishouden op zich neemt. Mag ik even zeggen dat ik strijken echt verschrikkelijkste vind? Bah!

 

KOKEN

Makkelijk/culinair
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Ik ben te ongeduldig voor koken, en wil graag snel en veel op tafel hebben. Makkelijk voedsel, groente/vlees/aardappelen, iets dat Elena moeiteloos naar binnen werkt. Doordat ik het zo snel mogelijk af probeer te krijgen gaat het ook weleens mis, en verbrand ik iets of gooi ik er teveel zout in, maar gelukkig is mijn vriend de kok in huis en kookt hij graag, regelmatig, gezond en lekker.

Weekboodschappen/meerdere keren per week
Hij is ook degene die boodschappen doet, en hij doet wekelijks “grote” boodschappen. Ook krijgt hij een lijst mee zodat ik niks hoef te sjouwen, en ik ren naar de Appie alléén als iets ook echt op is. Of als ik ergens trek ik heb 🙂

Eten bewaren/weggooien
Mijn vriend en huisdieren zijn net prullenbakkjes, die eten alles op. Er blijft niet vaak iets over, want hij probeert niet teveel te koken, maar als er iets overblijft eet hij het op. Of het nou van mijn of Elena’s bord komt, hij kan het niet laten liggen. En als ook hij echt vol zit, dan geven we het aan de hond. Die vindt alles lekker en zit nooit vol.
Wel gooien we soms eten weg omdat we teveel hebben gekocht en er niet aan toegekomen zijn om het op te eten. We vinden dit natuurlijk dood en doodzonde, en proberen er op te letten.

Aan tafel eten/op de bank eten
Allebei. We hebben niet zo lang een eettafel, omdat we het pas kochten toen Elena oud genoeg was om met ons aan tafel te zitten, maar soms eet zij om half zes, terwijl mijn vriend pas na achten thuis is, wanneer zij al in bed ligt. We eten dan samen op de bank, voor de TV, want zo chique zijn we dan. Wanner hij op tijd thuis is, of in het weekend gaan we wel met z’n drietjes aan tafel zitten.

POETSEN

Stofzuiger/swiffer
Stofzuiger, absoluut! Zo’n swiffer kan ons huis niet aan, we maken er wel echt een rommeltje van. Ik ben niet heel netjes, mijn vriend is een rommelkont, Elena is onhandig en de hond en kat zijn…ja…dieren. Ik leef vrijwel met een stofzuiger in mijn hand. Dweilen probeer ik tot één keer per week te beperken, anders ben ik constant aan het schoonmaken.

Kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken
Zelfde net als bij swiffer, die doekjes kunnen ons niet aan. Ze maken voor mijn gevoel ook niet grondig schoon, terwijl wanneer ik een sop maak, ondertussen mijn schoonmaakdoek blijf afspoelen, alles écht schoon wordt. Want echt, mijn huis kan snel en gruwelijk vies worden, ik lijkt wel vervloekt.

Zelf ramen lappen/door de glazenwasser
Buitenramen doet meneer de glazenwasser, binnen doe ik het zelf. Soms vind ik dat hij het niet goed genoeg heeft gedaan en maak ik het (voor mijn gevoel) af wanneer hij weg is. Ik pak dan Glassex en keukenpapier en zorg dat de benedenramen streeploos zijn. Misschien ligt het aan mij, ik wet het niet.

 

OVERIG

Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is
Er is niks zo lekker als na een lange dag in een strak opgemaakte bed gaan liggen, maar vaak ren ik ’s ochtends naar beneden voordat ik mijn bed opmaak en vergeet ik dat het boven een rommeltje is. Ik ga dan serieus voor het slapengaan wel eerst mijn bed opmaken, omdat ik me aan kreukels en vreemd gevormde kussens irriteer. Ik maak mijn bed dus wel elke dag op, maar niet altijd ’s ochtends.

Met de hand afwassen/vaatwasser
VAATWASSER – ALLES! Ook wat er eigenlijk niet in kan, in huize TrendyMommy kan het wel. Je wilt niet weten hoe vaak ik gekrompen plastic uit de vaatwasser trek. Ik leer het ook nooit, maar dat is prima. Mijn vaatwasser is mijn goede vriend.

Opgeruimd huis/rommelig huis
Weet wat niet leuk is? Dat er bij mij geen tussenin zit. Het is of sprankelend schoon, of in post apocalyptische staat. Ik moet dat alles weer grondig schoon gaan maken en opruimen, omdat ik eigenlijk niet tegen rommel kan. Het is dus regelmatig rommelig en vies, en daar word ik chagrijnig van, dus moet het gaan opruimen om me lekker in mijn huis te voelen. Terwijl ik zelf ook van alles laat liggen.

Wie doet het huishouden: jij/je partner
Ik, hij doet boodschappen, kookt en strijkt soms zijn kleren, ik doe al het overige.

 

Ok, dat is hoe het er bij mij aan toegaat. Herkenbaar?
Verder ben ik benieuwd naar de fantastische huishouden van de Fantastic Moms en ben ik benieuwd of ook Linda en Joyce er net zo over nadenken. Mama’s jullie zijn getagged, doen jullie mee?

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like