SUPERSNACK – GEROOSTERDE KIKKERERWTEN

Mocht je vanavond een filmpje willen kijken en jezelf niet willen volproppen met chips, of andere ongezonde zoutjes, lees dan vooral even verder. Ook absoluut aan te raden wanneer je een kleine in huis hebt en deze gezonde eetgewoontes wilt aanleren, zonder je scheel te betalen aan superfoods en exotische lekkernijen. Het enige wat je nodig hebt: een pot kikkererwten.
geroosterde kikkererwten
WAAROM KIKKERERWTEN?
Kikkererwten zijn mega gezonde peulvruchten en zitten bomvol koolhydraten en vezels. Dat betekent dat ze energie geven en goed voor je buik en darmen zijn. Daarnaast zitten kikkererwten bomvol ijzer, eiwitten, zink en vitamine B. Eigenlijk zijn ze net zo voedzaam als een lekker stukje vlees, maar zijn ze ook nog eens goed voor je huid, haar en nagels, maar dat terzijde. Ze zijn geweldig in (vegetarische) salades en humus, maar zijn ook nog eens een ontzettend gezonde tussendoortje, niet alléén voor jou, maar ook voor je kleintje, vanaf een jaar of twee.
kikkererwten snack

RECEPT GEROOSTERDE KIKKERERWTEN

De basics bestaan uit een pot/blik kikkererwten, wat zout en (olijf)olie. Daarna kun je er alle kanten mee op, mijn favoriet zijn paprika en knoflookpoeder, maar je kunt in principe alle kruiden gebruiken. 
geroosterde kikkererwten
Lek de kikkererwten uit, zet ze op wat bakpapier en bestrooi ze met wat zout, en in mijn geval knoflook en paprika. Ik sloeg de olie over, maar dat is niet echt aan te raden, lepel er voor extra knapperigheid een eetlepel olie doorheen.
geroosterde kikkererwten recept
Gooi het in de voorverwarmen oven op 200 graden, en rooster het zo’n half uurtje. Wat er uit de oven komt is een heerlijke, knapperige, vullende, en gezonde snack, dat in een afgesloten bakje dagenlang goed blijft, dus je kleine vaker als tussendoortje kan eten. Maar, wedden dat je het meteen opeet? Laat het wel eerst een beetje afkoelen hé!
kikkererwten snack
Ik eet het bijvoorbeeld wanneer ik een ontzettende trek heb in alles wat ongezond is, met name als we naar een serie zitten te kijken en ik mijn hersenen uitzet, maar wel naar eten blijf graaien. De schuldgevoel die ik een zak chips later heb ik bij de kikkererwten ver te zoeken!
geroosterde kikkererwten

Comments

comments

Published
Categorized as Home

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *