Omdat het de afgelopen dagen zo warm was en we water drinken onderhand wel zat waren besloot ik zelf snel en makkelijk limonade te maken. Nou wilde ik een wat lekkerdere variant op tafel zetten, in plaats van maar een citroentje in mijn water uit te persen, dus maakte ik een langer houdbare aardbei limonade. Omdat we het zo ontzettend lekker vonden deel ik vandaag mijn recept met jullie!
Je hebt zoals gewoonlijk bij mijn recepten niet veel nodig: een bakje aardbeien, één citroen, wat suiker naar keuze (gewone, bruine, rietsuiker of zoetstof, het kan allemaal) en water. Geen conserveermiddelen, geen kleurstoffen, geen E nummers, maar gewoon deze vier simpele ingrediënten. Ideaal toch?
Wat doe je?
Leg een bakje aardbeien opzij, snijd de kontjes er af, strooi er wat suiker overheen en prak ze. Laat ze dan lekker lang staan, minimaal een uurtje, tot ze zo veel mogelijk vocht hebben losgelaten.
Ondertussen ga je in ongeveer evenveel water als aardbeien (dus voor 250 gram aardbeien heb je 250 ml water nodig) een half kopje suiker doen en het op een laag vuurtje zetten tot de suiker opgelost is. Daarin rasp je een hele citroenschil en knijp je alle sap van de citroen uit. Als dit een paar minuten heeft gekookt ga je het zeven. Zeef dan ook (apart) je geprakte aardbeien.
Je hebt nu dus citroensiroop gezeefd en je hebt verse aardbeiensap gezeefd. Wanneer je citroensiroop koud is voeg je de verse aardbeiensap toe, met als resultaat: zelfgemaakte “clean” aardbei siroop.
Makkelijk toch? Bewaar het in de koelkast en maak het wanneer je er zin in hebt. Helemaal lekker met verse limoen voor nog meer kick en lekker veel ijs voor verkoeling. Ik vind het leuk om ze in Mason Jars te bewaren (via Mason Madness) maar je kunt je siroop ook in een grote kan maken en op tafel zetten. Helemaal leuk voor een zomerse maaltijd of een feestje.Ook handig is het feit dat je deze siroop goed van te voren kunt maken wanneer je een feestje hebt. Altijd leuk gespreksstof: zelfgemaakte drankjes en hapjes! Ziet dat er niet lekker uit? Zie hier het bewijs dat Elena het ook lekker vindt: ik wist niet hoe snel ik de foto’s moest nemen, want het was binnen no time op! En dat is natuurlijk volkomen te begrijpen want deze zoet/frisse limonade smaakt naar echte aardbeien, heeft een mooi natuurlijk kleurtje, en the best part: het was met wat voorbereiding binnen 10 minuten klaar, ha! Wat nou siroop kopen?Oh en nog even dit: gooi je uitgezeefde aardbeinpulp nou niet weg, maar maak er iets lekkers mee. Makkelijkste zijn aardbeimuffins: meng je beslag voor de muffins, doe er tot slot de pulp bij, roer het nog even door en bak je aardbeimuffins zoals je gewend bent: geen kunstmatige smaakstoffen, maar wel the real deal! Lekker joh!
Comments
comments