Vandaag laat ik je mijn favoriete gehaktbrood zien, wellicht raak je geïnspireerd om het vanavond ook op tafel te zetten, omdat het goedkoop, makkelijk en errrrg lekker is.
Kijk maar mee naar mijn Italiaanse, gevulde gehaktbrood.

 

Wat je nodig hebt is uiteraard gehakt. Voor vier personen is een halve kilo genoeg, maar kies wel even mooi gehakt uit. Wil je het origineel, sappig en nog goedkoper maken? Kies dan voor half om half gehakt, maar als je het mager wilt hebben ga dan voor rundergehakt. Deze zal iets taaier worden, maar heel erg maakt het niet uit.

 

Naast je gehakt heb je een ui, paar teentjes knoflook, paneermeel, een ei, zout, peper, olijfolie, salami, wat melk en italiaanse kruiden (peterselie, rozemarijn, thijm, of een mix van deze) nodig, maar het lekkerst is verse peterselie dat je zelf even snijdt.

 

Begin met een uitje aanbakken in wat olijfolie, doe er tegen het einde nog twee of drie teentjes fijngesneden knoflook bij en zorg dat het een beetje glazig wordt en absoluut niet aanbakt. Doe het daarna met de olie in een grote kom waar je een handje peterselie in snijdt, of wat je maar aan kruiden in huis hebt. Nogmaals, verse peterselie is het lekkerst, maar ga er nou niet speciaal voor naar de supermarkt, pak iets soortgelijks uit je keukenkastje. |k gebruikte bijvoorbeeld gedroogde rozemarijn. Doe vervolgens je vlees, een opengebroken ei, handje paneermeel, zout en peper en een scheutje melk bij. Snijd er tot slot een paar plakjes salami in, het kan gewoon broodbeleg zijn of een salamiworst, of als je geen varkensvlees wilt kalkoenworst, het maakt allemaal niet zoveel uit. Ik gebruikte een mooie Italiaanse worst, terwijl ik regelmatig gewone plakjes cervelaatworst er in doe.

Nu je al je ingrediënten bij elkaar hebt gegooid ga je een paar eitjes koken, ik hield het op een ei per persoon en kookte er dus drie.

Daarna zette ik de oven aan op 200 graden, pakte een gehakbrood siliconen vorm uit de Action bij, en ging mijn mengsel van gehakt goed door elkaar kneden. Ik zorgde dat alles even gespreid was en ik niet een klodder uien bij elkaar had zitten; maar probeerde het vlees niet te lang te kneden, omdat het dan taaier uit de oven zou komen, en ik het eigenlijk sappig wilde houden.

Vervolgens deed ik iets minder dan de helft in de bakvorm, bestrooide het met flink wat Italiaanse kaas, ook hier maakt het niet uit wat voor kaas het is, als het maar een harde en zoute kaassoort is. Daarna pelde ik mijn gekookte eitjes en deed ze in het midden, waarna ik ze in het overige vlees instopte. Ik drukte alles aan met mijn hand en vormde het enigszins rond, puur om geen stukken ei kaal achter te laten.

 

 

Dit deed ik zo’n 45 minuten in de oven op 200 graden, en toen het klaar was legde ik het op een snijplank. Toen het een beetje afgekoeld was sneed ik het in plakken, zette het op een bord en aten we het met broccoli. We kozen om aardappels, pasta, rijst of wat dan ook over te slaan, omdat het vlees met ei erg vullend is, maar aten daarom wel een hele grote broccoli op, omdat we het allemaal wel lussen. Deze gehaktbrood kun je eigenlijk ook gewoon met brood eten, vooral de volgende dag als lunch op brood, of met een Italiaanse pasta, aardappeltjes of een salade. Het kan allemaal, maar besef je wel dat deze heerlijke gehaktbrood heel vullend en vol van smaakt is uit zichzelf, er zit vlees, salami, ei en kaas in, dus een uitgebreide bijgerecht is niet nodig.

 

 

Zo, even snel een receptje, eet smakelijk allemaal!

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like