Tijd voor een ontzettend makkelijke, maar o zo lekkere recept! Deze rocky cheesecake scones lijken op kleine rotjses, maar smaken zo zacht en fris, dat je bij je thee niets anders meer wilt hebben. Voordeel is dat het binnen twintig minuten op tafel staat en je ook onverwacht bezoek van een zelfgemaakte traktatie voorziet, zonder je handen teveel uit de mouwen te moeten steken. Nou ja, lees maar gewoon verder, dan zie je vanzelf wel hoe lekker dit is!

Een tijdje terug kreeg ik bij een high tea soortgelijke scones voorgeschoteld en vond ze zo lekker dat ik er achteraan ging en uitzocht ik deze lekkernijen zelf ook op tafel kan zetten. Bleek tot mijn grote verbazing een stuk makkelijker te zijn dan ik dacht, vandaar dat ik deze makkelijke en snelle recept met jullie deel. Het kan namelijk bijna niet misgaan, maar geloof me maar, deze rocky cheesecake scones zijn ongelooflijk lekker.

Zo lekker, dat ik niet eens tijd had om fatsoenlijke foto’s te nemen, en het maar even snel, tussendoor met mijn telefoon deed.

 

Wat heb je nodig?

De hoeveelheden die ik deel zijn voor een flinke batch scones, zeker zo’n 50 stuks, maar ze kunnen goed ingevroren worden, zodat je ze altijd in huis hebt. Wil je er geen 50 maken, halveer dan alles.

– 400 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 zakje bakpoeder
– 1 éétlepel zout
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 eetlepels suiker
– 2 eieren
– 150 milliliter melk

Het fijne aan scones is dat je ingrediënten niet op kamertemperatuur moeten zijn, en ze eigenlijk alléén maar beter worden met koude boter, melk en ei. Scheelt ook weer in bereidingstijd!

 

Wat doe je?

Zet de oven op een hoge stand aan. Zo’n 220 graden. Meng de droge ingrediënten door elkaar en snijd de boter in kleine blokjes. Doe de boter door de droge ingrediënten en prak het er doorheen. Klop de eieren los, doe er melk bij, en doe het bij de droge ingrediënten. Kneed het even kort tot een deeg, en let er op dat je niet te lang doorkneedt. Je wilt eigenlijk al stoppen voordat je deeg warmer wordt, aangezien deze door de ingrediënten uit de koelkast koud zal aanvoelen.

We gaan niet moeilijk doen met vormpjes en cirkeltjes, maar maken “rocky” scones! Bekleed de bakvorm met bakpapier, en breek stukjes deeg af. Deze stukjes zet je op bakpapier met een centimeter of twee ruimte tussen, aangezien ze in de oven flink gaan uitzetten. Bak ze ongeveer een kwartiertje tot ze mooi goudbruin zijn geworden en op stukjes steen lijken.

Na twintig minuten voorbereiding én baktijd heb je warme, verse, en grappig uitziende scones op tafel staan. Nou is het aan jou om er bijvoorbeeld slagroom en jam bij te serveren, maar wij gaan het anders, makkelijker en lekkerder doen: het heten niet voor niets rocky cheesecake scones!

 

Met wat verse roomkaas, zoals bijvoorbeeld de Mon Chou heb je het kaasgedeelte wel gehad, gooi daar nog wat frisse sinaasappelmarmelade overheen en je weet niet wat je overkomt. Er zijn weinig woorden die een werkelijk perfecte smaaksensatie in je mond kunnen omschrijven, en vandaag sta ik ook met een mond vol scones tanden.

 

De volle smaak van scones, zachte smaak van roomkaas en fris/zoete smaak van sinaasappelmarmelade maak deze combinatie ontzettend lekker en voor alle gelegenheden geschikt. Of je het nou voor ontbijt, brunch, high tea, lunch, toetje, of bij een glas wijn serveert, ze gaan gegarandeerd, voor je het weet, op.

Comments

comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Recept: lekkerste tonijnsalade
Verder lezen

Recept: lekkerste tonijnsalade

Inhoudsopgave Hide IngrediëntenBereidingswijzeMisschien vind je deze artikelen ook interessant: Tonijnsalade is een klassieker die niet alleen heerlijk smaakt…