Wanneer je een zoetekauw in huis hebt, bezoek krijgt die je met iets zelfgemaakt wil trakteren, of simpelweg een kleine meisje heel erg blij wilt maken, zijn cupcakes altijd een goed idee. Werkt echt elke keer. Omdat was mijn vriend jarig en besloten Elena en ik in plaats van een gecompliceerde taart enkele simpele cupcakes voor hem te maken. Nou ben ik niet zo’n liefhebber van die voorverpakte mixjes voor bakken, omdat het bomvol E nummers en vage afkortingen zit, terwijl je voor cupcakes echt niet veel nodig hebt. Je kunt deze namelijk met drie simpele ingrediënten al op tafel zetten! Kijk mee naar de allersimpelste Nutella cupcakes ooit:

Gooit drie eitjes in een kom en doe er een kleine glas Nutella bij. Zo eentje van 200 gram. Het zal met een garde wat lastig te vermengen zijn, je kunt het beter met een mixer doen. Doet er geleidelijk gewone bloem bij, eetlepel voor eetlepel, tot je de gewenste dikte van beslag hebt. Reken op zo’n 150 gram bloem, maar dat kan makkelijk meer of minder zijn, afhankelijk van je bloem. Is je beslag te dik geworden kun je er wat melk bij doen, wanneer het nog te dun is doe je er wat extra bloem bij. Niks moeilijks aan. Let er alléén op dat je de boel niet te lang op een hoge snelheid mixt, je cupcakes kunnen dan hard worden.
Gooi nu je beslag van ei, Nutella en bloem in een ingevette cupcake/muffin vormpjes en plaats ze ongeveer een kwartiertje in de oven op 180 graden. Tadaa! Cupcakes met drie ingrediënten!

Je kunt je Cupcakes natuurlijk op elke manier die je maar leuk vindt versieren, of je het nou zelf doet, of je kleintje laat knutselen, lekker wordt het in ieder geval wel.

Ik koos voor een simpele botercrème van vanille met een druppel groene kleurstof voor een mooi pastel-munt kleur, maar je kunt natuurlijk ook voor een chocolade topping kiezen, die je net zo makkelijk maakt: 200 gram roomboter, 200 gram Nutella, wat ongeklopte slagroom en suiker. Choco heaven!

Wil je zowel je Cupcakes als topping van Nutella maken zal je een net wat grotere pot Nutella nodig hebben, en laat ik je nou net kunnen vertellen dat er sinds deze week een limited edition winterse pot Nutella te koop is in de supermarkten, waar gewoon een hele kilo chocola in zit!

Chocolovers, aanvallen!

 

 

xoxo,

Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like