Vandaag deel ik weer één van mijn makkelijke en -al zeg ik het zelf- lekkere recepten, ditmaal voor een uitgebreide avondmaaltijd, waar je voor weinig veel van maakt; handig bij onverwacht bezoek, luie namiddag, een kleine budget of een combinatie van alledrie 🙂 Kijk mee naar mijn aardappel, groente, vlees combinatie, maar dan net wat anders:

Wat heb je nodig?

Wat aardappelen, gesneden in hapklare stukken en een minuutje of vijf gekookt.
Groente – waar je zelf trek in hebt, wat je in huis hebt, of wat in de aanbieding is, mijn favoriet zijn wortels, ook ik hapklare stukken gesneden en samen met de aardappelen gekookt.
Worst – je kunt kiezen voor bijvoorbeeld braadworst, chipolata, of saucijs, wat je maar lust, maar een wat zoutere, pittigere worst past hier geweldig bij! Ook deze snijd je in hapklare stukken.
Teentjes knoflook om her en der in je schaal te verdelen, olijfolie, zout en peper en wat kruiden zoals rozemarijn en tijm.

 

 

Wat doe je?

Schil en snijd de aardappelen en kook ze kort.
Schil en snijd ondertussen ook de wortelen en kook ook deze kort mee met de aardappelen.
Giet alles af en verdeel het in een ovenschaal, gooi er lekker veel ongepelde stukken knoflook bij, besprenkel alles met wat (olijf)olie, zout, peper, rozemarijn en tijm.
Meng alles goed door elkaar, zodat alles even lekker smaakt en snijd je worst in stukken om het vervolgens over de rest van je schal te verdelen.
Gooi de boel in de oven, op zo’n 200 graden, totdat de worststukjes lekker knapperig zijn, afhankelijk van de type vlees zou zo’n 20 minuten genoeg moeten zijn, maar vertrouw mijn woord er niet op, kijk zelf maar of de aardappelen gaar en knapperig zijn en de worst goed doorbakken is.

Serveer het met een frisse salade, met wat feta kaas eroverheen en smul van de heerlijk knapperige, aan de binnenkant zachte aardappelen en groente, met een Italiaans tintje, pittige en smaakvolle stukjes worst en gepofte knoflook dat nu hel zacht en zoet smaakt. Met een simpele salade heb je een uitgebreide, goed vullende en makkelijke maaltijd, waar je heel makkelijk en snel veel van maakt, zodat er ook ruim voldoende is voor grote gezinnen of visite. Oh, en het is ook door een peuter goedgekeurd 😉

 

Eet smakelijk en fijn weekend!

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Zo maak je je leren bankstel kidsproof
Verder lezen

Zo maak je je leren bankstel kidsproof

Inhoudsopgave Hide Het invetten van een leren bankstelReinigen van je bankstelDe ruimte kindvriendelijk makenMisschien vind je deze artikelen…