Simpele recepten, ik wordt er blij van. Vooral wanneer het iets is wat ongelooflijk lekker smaakt en niet veel tijd en werk vergt kan mijn dag niet meer stuk. Vandaag laat ik je één van mijn favorieten zien, bestaande uit een paar ingrediënten die los van elkaar misschien niet zo spannend zijn, maar samen een heerlijke, vegetarische groentesoep maken, dan na pureren ook nog eens erg romig wordt zonder gebruik van room! Kijk maar mee:

Voor deze soep heb je wortelen en bloemkool nodig en je kan het jezelf zo gemakkelijk maken als je wilt. Je kunt deze geschild in de supermarkt kopen of op de markt biologische inslaan, het is aan jou. Reken op ongeveer halve kilo wortel en halve kilo bloemkool voor een volle pan soep waar je makkelijk met z’n vieren van kunt eten. Daarnaast heb je natuurlijk water, zout en peper nodig, tenzij je een baby hebt dat mee-eet. Zelf kook ik de soep, doe in een andere pannetje een kleine hoeveelheid voor de kleine en kruid dan de rest dat voor ons is. Zo eten we allemaal hetzelfde, maar is de soep geschikt voor de allerkleinste en allergrootste eters. Praktisch!
In een pan met ongeveer 2 liter water kook ik eerst de worteltjes een minuut of 10 en voeg er de bloemkool bij, dat ik ook nog 10 minuten mee laat koken. Mijn “geheime” ingrediënt is een bouillon blokje, het liefst eentje met een groente smaakje. Als alles ingekookt is ben je in totaal niet meer dan een half uurtje kwijt en kun je de soep gaan afmaken.
Het afmaken van de soep is feitelijk alleen maar het pureren van de boel, en als je een kleine in huis hebt zal je waarschijnlijk ook een staafmixer in je keuken hebben staan. Persoonlijk vind ik dit de makkelijkste manier, omdat de staafmixer van RVS is en zo de hete pan in kan. Ik druk de grote stukken groente lichtjes naar beneden en ga pureren, langzaam zorg ik dat alles goed gepureerd is, zonder de hete soep om me heen te spetteren. Na twee minuten pureren is de soep romig geworden zonder room of verdikkingsmiddelen, waardoor het ook nog eens erg gezond is.Met heel weinig inspanning en ingrediënten heb ik een erg gezonde en interessant genoeg erg lekkere soep op tafel weten te toveren: de smaak valt niet heel erg te beschrijven, omdat het wel naar groente smaakt, maar je de bloemkool niet proeft, waarschijnlijk vanwege de balans met de wat zoetere worteltjes. Het is een soep dat zelfs de gemiddelde anti-groente kleuter met gemak wegwerkt en om meer vraagt.

Puur om esthetische redenen strooide ik er wat groens overheen, in dit geval dille, wat ook heel goed bij de soep paste en serveerde ik het met zelfgemaakte biscuits, waarvan ik je morgen een recept laat zien. Maar je kunt het ook prima met broodje, stokbrood of soepstengels eten, wat jij maar wilt, of in huis hebt.

Eet smakelijk!

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like