Als ik de kleine tussen de middag in bed heb kunnen krijgen, geniet ik even van een rustmomentje met een lekkere kopje koffie of thee. Meestal ga ik echter voor een espresso omdat ik nog veel te doen heb en echt even en oppepper kan gebruiken. Maar als het buiten heel warm is heb ik eerlijk gezegd geen trek in een warme drankje, en maak ik in een handomdraai een verfrissende ijskoffie. Vandaag laat ik je mijn recept zien voor een overheerlijke hazelnoot ijskoffie, net zo lekker als die van de Starbucks, maar dan een stuk goedkoper en makkelijker om aan te komen. Kijk maar mee.

Wanneer ik op een zonnige dag wakker word en merk dat het warm gaat worden maak ik een kopje koffie voor mezelf en een kopje koffie voor straks. Deze giet ik in ijsklontjes vormpje en gooi het in de vriezer. Binnen een paar uur is het bevroren en klaar voor gebruik, precies goed voor de middag!

Als ik tussen de middag de ijskoffie ga maken heb ik maar een paar ingrediënten nodig:

 

* kopje sterke koffie
* tweederde melk in verhouding met de koffie
* suiker
* een koffielikeur, ik kies voor hazelnoot
* koffie ijsklontjes

Ik giet de koffie in een grote beker, – deze komen uit de Xenos, – roer er twee theelepels suiker doorheen en giet er koude melk overheen. Dan doe ik er een scheutje koffielikeur bij, je kunt deze in verschillende smaken terugvinden, maar ik vind op dit moment de hazelnoot variant uit de Albert Heijn erg lekker. Nog een keertje goed roeren en de ijsklontjes er bij gooien. Binnen een minuut is je verse ijskoffie klaar en kun je er genieten. Deze vervrissende en opwekkende drankje is echt een aanrader, al ben je niet echt een koffieliefhebber. De koffieklontjes zorgen er voor dat je koffie niet verwatert en dus minder sterk wordt, maar mocht je juist niet van sterke koffie houden kun je voor gewone ijsklontjes kiezen, maar mijn variant is toch een stuk lekkerder 🙂

Mocht je de ijskoffie niet in een keer opkrijgen, of hem zelfs ijs en ijskoud willen hebben kun je hem nog een uurtje in de vriezer gooien, maar vergeet hem niet, want zo’n koffieslushie is nog wel lekker, maar als hij vastgevroren is kun je er niet meer zoveel mee.

 

Genieten maar!

Dit is wat mij betreft één van de lekkerdere verfrissingen van deze zomer, en ik drink het samen met mijn vriend graag in het weekend, wanneer we een uurtje ontspannen liggen te zonnen in onze tuin. Echt een aanrader, laat je me weten als je het hebt uitgeprobeerd?

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like