Een tijdje terug ontving ik een mand vol knutselspulletjes waar de gemiddelde creatieveling dolblij van zou worden. Ik besloot het in de kast verstoppen tot het buiten slecht weer was en Elena wel een knutselsessie kon gebruiken. Gisteren was het perfect (blegh) weer voor binnenzitten en aangezien Elena niet naar school moest haalde ik deze goed gevulde mand van Crayola er maar bij. Elena kon haar geluk niet op! Wat voelt het goed om als bloggende mama je kind op deze manier zó blij te maken – dank je wel Crayola.

Elena is natuurlijk al vier, en tekenen is iets wat ze graag dagelijks doet. Trots laat ze haar tekeningen aan ons zien, en ik vind het bijzonder om mee te maken hoe ze ontwikkelt en haar tekeningen steeds meer ergens op slaan. Haar zelfportretten, tekeningen van dieren, omgeving, standaard dingen die alle kinderen tekenen, en alléén ouders echt kunnen waarderen.
Ze was dan ook meer dan enthousiast toen ze al deze kleurtjes en boekjes zag, en het kostte me heel wat moeite om haar in bedwang te houden tot ik een foto van alles wat ze heeft gekregen kon maken.

Scharen, knipplaatjes, kleurboekjes, potloden, pennen, stiften, maar ook krijtjes en stiften speciaal voor glas en ramen, er zat van alles bij. Er zaten zelfs stiften voor de allerkleinsten bij, die niet giftig zijn, makkelijk vast te houden zijn, en zich goed laten uitspoelen, want vlekken kun je op dit leeftijd wel verwachten. Tijd om alles eens goed uit te proberen.

 

Mini kids kleurpotloden en mini kids viltstiften met bolle punt
Beiden geschikt voor de allerkleinste knutselaars. Ze zijn makkelijk vast te houden, gaan lang mee, en kunnen wel tegen een stootje. Zo kunnen de viltstiften niet ingedeukt worden, hoe hard de kleine er ook mee aan de slag gaat en hebben ze een lange levensduur.

Mini kids kinderscharen
Deze zijn niet alleen veilig voor kleine kinderhandjes, maar voorkomen ook knippen in vingers, haar en kleding. Zo handig! De drie scharen knippen recht, gegolfd en gekarteld en met de bijgeleverde knipplaatjes kon Elena’s dag niet stuk. Ze is hier enorm blij mee.

Color wonder stiften
Hier snapte ik zelf eerst niks van. Kleurloze stiften, waarom dan? Pas na het lezen van de achterkant begreep ik het. Je hebt speciaal Color Wonder papier nodig, en ook hier had Elena wat Disney boekjes van ontvangen. Wat hier zo bijzonder aan is dat er geen inkt op huid, meubels of kleding komt en de kleintjes echt alléén in het boekje kunnen kleuren. Ja, dit is echt een wonder. De moeder in me is hier het meest blij mee. Geen uitschieters! Geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Twistables
Deze draaikleurpotloden zijn bijzonder handig voor wat oudere kleuters die wel lekker willen blijven kleuren, zonder om te moeten kijken naar een puntenslijper. Ook is het een dunnere potlood, wat fijnere lijntjes tekent en leuk is voor kinderen vanaf 3 jaar, die fijnere motoriek ontwikkelen en al tekeningen beginnen te maken.

Super Tips
Geschikt voor de oudere knutselaars die al lekker kunnen tekenen, kleuren en schrijven. Deze super viltstiften kunnen zowel smalle als brede, felle lijnen tekenen en kleuren, terwijl de inkt nog steeds wel makkelijk gewassen kan worden uit meeste kledingsoorten en huid. Een uitschieter is dus niet erg, maar de inkt drukt nooit door het papier heen. Fijn!

Window Markers
Met deze raamstiften wordt het makkelijk op glas en ramen te tekenen wanneer je geen papier bij de hand hebt, of simpelweg de fantasie wil laten gaan op een grote raam. Elena vond dit geweldig om te doen, en tekende zelfs een hele universum, met alle planeten die zij kent. Het is een compleet andere ervaring dan tekenen op papier, en een leuke manier om een binnenactiviteit met kinderen uit te voeren. Het enige nadeel is dat je het daarna wel schoon moet maken, maar de inkt wordt makkelijk weggeveegd. Gelukkig was Elena bereid om ook hierbij te helpen. Wel om het daarna opnieuw te doen…

Stoepkrijt
Tot slot was er ook een verpakking stoepkrijt meegestuurd en zelf vond ik deze prachtig. Zoveel levendige kleuren, pastel én donkere tinten, sprekende kleuren, prachtig! Zodra het buiten even droog was gingen we ook hier mee aan de slag, en hoe leuk tekenen binnen ook is, buiten krijten blijven kinderen geweldig vinden. Zo ook Elena… Hoe vinden jullie haar interpretatie van Rainbow Dash? 🙂

Elena is met al haar spulletjes van Crayola helemaal klaar voor herfst en winterweer, maar ook ik ben erg blij met wat ze heeft gekregen. Bijvoorbeeld omdat de kwaliteit van alles stukken beter is dan de standaard stiften die ik in Action kocht en na drie dagen weer weg kon gooien. Omdat het een bedrijf is dat met 40 kleurenwetenschappers niet alleen voor kwaliteit, maar ook duurzaamheid, ergonomisch design en veiligheid zorgt en veel aan milieubehoud doet. Vandaar ook de typische groene kleur waar Crayola zich aan kenmerkt: er wordt veel gerecycled en omgesmolten zodat er geen onnodige verspilling plaatsvindt, en dat geeft deze mama een goed gevoel.

Mocht je zelf iets Crayola willen uitproberen, of een verantwoord en gaaf cadeau voor een knutselaar in je omgeving zoeken, check bijvoorbeeld Bol.com die veel van Crayola’s assortiment verkoopt.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Recept: lekkerste tonijnsalade
Verder lezen

Recept: lekkerste tonijnsalade

Inhoudsopgave Hide IngrediëntenBereidingswijzeMisschien vind je deze artikelen ook interessant: Tonijnsalade is een klassieker die niet alleen heerlijk smaakt…