Vandaag een restauratie “do it yourself” of het moderniseren van oud speelgoed. Dit poppenbedje is al 20 jaar oud, en ondanks dat het zo oubollig en gedateerd uitziet kon ik het niet over mijn hart krijgen om hem weg te doen, en besloot het nieuw leven in te blazen. 

Ik had hier niet veel middelen voor nodig, na een bezoekje aan Action en de lokale stoffenwinkel was ik ongeveer 5 euro kwijt, en kon ik aan de slag met het pimpen van Elena’s nieuwe, oude poppenbedje.

 

In Action kocht ik grondverf in een spuitbus. Ik haalde alle stof en bedbodempje weg, en spoot de roze buitenkant in met grondverf. Daarna liet ik het een dagje drogen, en ging de volgende dag aan de slag met witte verf, ook in spuitbus, die ik een paar maanden eerder bij de Hema had gescoord. Na twee laagjes witte verf en een paar dagen drogen had ik een witte poppenbed.

Vervolgens ging ik aan de slag met het bekleden van het matrasje, kussen, bedhemel en deken. Om het moderner te maken koos ik voor een wit matrasje en lakentje, deze witte stof was echt belachelijk goedkoop, terwijl het roze patchwork stofje ook een euro of twee heeft gekost en genoeg was voor een kussen en bedhemel. Omdat ik geen naaimachine heb en alles met de hand moest naaien duurde het veel langer dan ik had gewild, uiteindelijk knipte ik een oude fleece dekentje om als deken te gebruiken, puur omdat ik geen zin meer in naaien had.

Dit is hoe ik het bedje opmaakte. Net als voorheen, alleen net wat meer van deze tijd.

Tegen de tijd dat ik de nieuwe bedhemel er op aan het plaatsen was stuiterde Elena achter me met haar LalaLoopsy in haar handjes, LalaLoopsy moest en zou gaan slapen. Dus dat deed ze. Elena’s nieuwe poppenbedje is klaar!

Ze vindt het nu erg leuk om net voor bedtijd haar pop in te stoppen en haar welterusten te kussen, voordat ze zelf haar bedje in springt en zelfde behandeling ontvangt 🙂 Ook heeft ze een klein appartementje in haar kamer gecreëerd, naast haar tafel en stoel ligt haar pop in bed te slapen, zodat Elena haar goed in de gaten kan houden.

Ik als mama kan alleen genieten van haar fantasie en speelplezier, en er stukje zelfvoldaaner naar te kijken, dan wanneer ik simpelweg een nieuw bedje voor haar had gekocht. Het gaat er niet alléén om dat het goedkoop is, het is ook erg fijn om eigen speelgoed aan je eigen kind door te geven.

 

 

Wat vinden jullie er van, zou je zoiets ook doen, of koop je alles liever nieuw?

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like