Het was één van die films die ik in eerste instantie niet wilde kijken, omdat er veel over gepraat werd, hij had veel Oscars gewonnen en iedereen was zeer positief over deze bijzondere film over een jongen en een tijger.

Ja doei, dacht ik bij mezelf, ik doe niet mee aan de hype, het is gewoon weer een Junlge Book film, maar dan in een bootje. Mij niet gezien.

Totdat mijn vriend hem had gedownl… ehh, gehuurd 😉

Als dierenvriend vond ik het begin van de film al geweldig, omdat er een dierentuin meteen in beeld was. Gevolgd door ontspannende Indische muziek, tropische tuinen en al het mooie dat de natuur ons te bieden heeft.

Mijn vriend viel in slaap, ging naar bed en ik bleef alleen onder mijn dekentje gefascineerd door deze film. Het verhaal was bijzonder interessant, leerde me wat over India en haar geschiedenis, maar werd uiteindelijk een heel erg spannende film. Ik werd zo in het verhaal meegesleept dat ik niet naar de wc wilde gaan, terwijl ik zo nodig moest plassen. Ik wilde geen seconde missen, want misschien was dit het moment dat zijn interactie met de tijger een hoogtepunt zou bereiken!

 

 

Deze film is bijzonder mooi om te zien, naast dat het verhaal erg inspirerend en intrigerend is, zijn de special effects een wonder op zich. Nooit eerder heb ik zulke bijzondere beelden gezien! Het doet enigszins aan Avatar denken, maar ziet er niet geanimeerd uit. Het zijn levensechte beelden die ik nu nog niet uit mijn hoofd krijg. Denk aan zee, sterrennachten en levendige kleuren. Nog nooit heeft een film zulke beelden gehad en het ziet er op een gegevens moment erg 3D uit, terwijl mijn televisie deze functie niet heeft!

Tot zover hebben we een bijzonder verhaal, dieren, zacht muziek, geweldige visualisatie, en een spannende film, wat zou deze film nog beter kunnen maken?

 

 

Nou, net als een aantal andere films met bijzondere wendingen tegen het einde doet Life of Pi hier eervol aan mee. Denk aan The Village en Inception en je vraag wat er nou de waarheid is wanneer de film afgelopen is… Deze film begint niet voor niets met het vertellen van een verhaal dat je in God zal doen geloven.

 

 

Eén van de beste films die ik is een hele lange tijd heb gezien en een boekverfilming die er nog mooier uitziet dan je bij het lezen van een boek kunt inbeelden. Een film die je MOET zien!

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like