Tegenwoordig is het niet meer nodig dat je elektronica nieuw koopt. Je bent dan niet alleen erg duur uit, maar daarnaast wordt het ook steeds populairder om refurbished elektronica te kopen. Neem bijvoorbeeld een refurbished desktop. Je wilt dat deze natuurlijk goed werkt, maar geen enkele elektronica heeft het eeuwige leven. Daarom is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor refurbished elektronica. Je kunt bijvoorbeeld een desktop refurbished hebben of een telefoontoestel.

Wat is refurbished eigenlijk?

Refurbished wil zeggen dat het apparaat al eerder van een ander is geweest en dat het nog zo goed werkt dat het kan worden doorverkocht aan volgende gebruiker. Het apparaat werkt en ziet er nog uit alsof het nieuw is. Dit komt omdat het refurbished is, oftewel: zodanig opgeknapt dat het toestel weer zo goed als nieuw is. Er zijn wel een aantal tips die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je geen miskoop doet.

Voor de aankoop

Voor de aankoop is het belangrijk om te bedenken of je echt voordeel hebt bij het kopen van het product. Meeste mensen die een elektronica product kopen, doen allereerst een vergelijking met de adviesprijs. Het lijkt dan vaak of je een groot voordeel pakt, maar dat valt soms achteraf wel mee. De actuele winkelprijs kan zijn gezakt, maar soms kom je wel bedrogen uit. Soms betaal je zelfs meer voor refurbished prijzen dan voor nieuwe producten. Let hier goed op en bekijk altijd de actuele prijzen om een goede en eerlijke vergelijking te maken. Laat je daarnaast ook goed informeren over de staat van de producten. Sommige aanbieders geven wel aan hoe het product eruit ziet, maar vertellen verder niet wat je kan verwachten. Het is daarnaast ook een goede om op te letten op de garantie die er nog op het apparaat zit. Je hebt ook bij refurbished producten gewoon recht op garantie. Houd er wel rekening mee dat het wat lastiger kan zijn om de levensduur te bepalen, omdat je vaak niet weet hoe lang de vorige eigenaar het product heeft gehad.

Na de aankoop

Net zoals je bij andere producten ook een bedenktermijn hebt, heb je dat bij een refurbished apparaat ook. Vaak heb je te maken met een bedenktermijn van ongeveer 14 dagen. Deze dagen gaan in op het moment dat je pakketje bezorgd is. Controleer ook altijd of de accu naar behoren werkt. En kijk altijd naar de staat van het apparaat. Als het apparaat niet in goede staat is, heb je altijd het recht om deze te retourneren.

Weet je waar je koopt

Het internet zit vol met webwinkels waar apparatuur wordt verkocht. Refurbished is een term dat ook steeds vaker voorkomt bij grote bedrijven. Dit komt omdat de wens naar refurbished producten ook steeds groter wordt onder de consumenten. Een voorbeeld waar je goed terecht kunt voor het kopen van refurbished producten is Alpha Shop. Kijk altijd goed naar de voordelen van de webshops en lees de ervaringen over de verschillende webshops zodat je nooit bedrogen uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like