Het festivalseizoen is weer vol aan de gang en gelukkig zit het weer over het algemeen ook wel mee dit jaar. Misschien heb je nog tickets over van twee jaar terug, of je hebt allemaal nieuwe tickets gescoord voor jouw favoriete evenementen. Nu blijft er slechts één ding over: het samenstellen van de perfecte festival outfit! Hoe kun je nu het beste te werk gaan als je die outfit samen gaat stellen en wat is de beste festival winkel waar je alles kunt vinden voor je outfit? Wij vertellen het je in dit artikel!

Wat voor weer wordt het?

Ga je naar festivals in Nederland, dan is het natuurlijk altijd maar de vraag wat het weer doet. Gelukkig zijn er voor ieder weertype leuke festival outfits samen te stellen. In het slechtste geval sta je de hele dag in de regen. Ook dan wil je er uiteraard leuk uitzien. Maak je maar geen zorgen, wij weten hoe. Zorg in ieder geval dat je een fijne regenjas en een paar regenlaarzen bij je hebt. Mits het niet te koud is, kun je hier gewoon lekker een short onderaan. Een mooie top of hoodie erboven en jij bent klaar voor een leuke dag in de regen.

Schijnt de zon, maar waait het toch wel erg hard?


Als de zon schijnt, maar er wel een behoorlijke wind staat, is de temperatuur vaak net niet hoog genoeg om je echt zomers te kleden. Vooral richting de avond is het dan waarschijnlijk te koud voor een t-shirt of een hemd. Je bovenlichaam houdt over het algemeen meer warmte vast dan je onderlichaam, dus het is verstandig om een top met lange mouwen aan te trekken en een broek met korte pijpen.

Is het erg koud?

Soms is het helaas gewoon echt koud tijdens een festival, vooral als het festival vroeger in het seizoen plaatsvindt. Wat dan erg belangrijk is, is dat jij je in laagjes kleedt. Je kunt dan altijd iets uittrekken als je het toch te warm krijgt. Een stoere leren jas is bijvoorbeeld al een groot deel van een leuke outfit!

Perfect weer voor een zomerse outfit

Heb je geluk en is het weer ideaal voor een zomerse festival outfit, dan heb je geluk. Wat trek je dan aan? Natuurlijk ga je voor blote benen, maar ook dat kan in vele vormen. Dit jaar zijn midi-rokken bijvoorbeeld helemaal in. Die kun je ook goed combineren met een stoer t-shirt of een biker look. Als het warm is zijn sneakers vaak de eerste keuze omdat ze lekker luchtig zijn, maar een jurkje met stoere laarsjes eronder doet het ook altijd goed. Om je gezicht te beschermen tegen de zon, kun je een leuke zomerse hoed opzetten. Denk bijvoorbeeld aan een Bucket hat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Welke enkellaarsjes passen bij jou?
Verder lezen

Welke enkellaarsjes passen bij jou?

Inhoudsopgave Hide Verschillende soorten enkellaarsjesTrends op het gebied van enkellaarsjesMaak je eigen outfit compleetMisschien vind je deze artikelen…