Na ieder seizoen organiseren kledingwinkels een grote sale, omdat ze plaats moeten maken voor de nieuwe collectie. Dit is hét moment waarop jij je slag kunt slaan en nieuwe items kunt scoren voor leuke prijzen. De hoogte van de korting wordt meestal in verschillende gradaties gedaan, maar het kan ook zijn dat je te laat bent als je wacht. Het is daarom altijd een afweging of je al genoegen neemt met een bepaalde korting, of dat je erop gokt dat ie nog goedkoper wordt (en dat jouw fave item dan niet is uitverkocht). In dit artikel vertel ik je hoe je optimaal gebruik maakt van de outlet dagen. 

Bepaal vooraf welk budget je mag uitgeven

Als je slim bent, maak je een apart potje aan wat je gebruikt voor het kopen van kleden. Je kunt bijvoorbeeld iedere maand zodra je salaris binnenkomt een gedeelte hiervan apart zetten in je kleding potje. Je koopt natuurlijk niet iedere maand kleding, dus je kunt dit ook opsparen om tijdens dit soort outlet dagen uit te geven als je goede deals tegenkomt. Als je dan tijdens de truien heren sale leuke truien of andere kledingstukken tegenkomt, weet je zeker dat je het geld hebt. Het voordeel van zo’n apart potje is dat je verspreid over het jaar geld opzij zet. Je hoeft dus niet ineens een groot bedrag van je rekening te pinnen, omdat je het gedoseerd spaart. Hoeveel je apart zet, ligt natuurlijk aan hoeveel je kunt missen én hoeveel je er maximaal aan uit wil geven.

Een nieuwe garderobe voor een fractie van de prijs

Als je een nieuwe garderobe moet kopen, ben je niet klaar voor een paar tientjes. Goede en kwalitatieve kleding is nu eenmaal wat duurder en als je veel kledingstukken nodig hebt, kan de prijs aardig oplopen. Het is daarom slim om deze outlet dagen goed in de gaten te houden, zodat je jouw favoriete kledingstukken kunt kopen voor een fractie van de prijs. Of je nu op zoek bent naar een spijkerbroek, een nieuwe jas, een leuke blouse of sneakers heren, je vindt het tijdens de outlet dagen voor leuke prijzen. Het is slim om van tevoren een lijstje te maken met items die je nodig hebt en welke je graag wil hebben. Dan kun je tijdens de sale gericht zoeken, dat scheelt je tijd en als je weet wat je zoekt, vind je het ook sneller.

Zo vind jij de beste deals

Als je hebt opgeschreven welke items je nodig hebt en wilt hebben, ga je de winkels in de gaten houden waar ze jouw favoriete items verkopen. Let op de prijzen en kijk daarna hoeveel korting deze items krijgen. Het begint vaak bij 20% of 30% korting, om daarna via 50% naar 70% korting te gaan. Gaandeweg worden er steeds meer items verkocht, zorg dus dat je jouw item op tijd koopt. Je kunt je ook inschrijven voor nieuwsbrieven, zodat je geen enkele korting mist. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like