Een piercing laten schieten moet een leuke belevenis zijn. Het is vaak iets waar je al lang naar uitkijkt. Ongeacht de piercing die je wil, kan je best dit laten schieten door een erkende piercingshop. Zij hebben de juiste ervaring en materialen waardoor de kans op infecties of allergische reacties lager ligt. Daarnaast is het ook belangrijk om voor piercings te kiezen die uit goede materialen bestaan. Sommige piercings bevatten schadelijke soorten piercingmaterialen wat ook tot een infectie kan leiden. 

Welke materialen moet je vermijden?

Er zijn verschillende materialen die je best kan vermijden wanneer je voor een piercing kiest. Een van de meest voorkomende schadelijke soorten piercingmaterialen is nikkel. Het is een overgangsmateriaal dat in heel wat voorwerpen voorkomt, zelfs in kledij. Nikkel kan erg irriterend zijn voor je huid waardoor je een allergische reactie krijgt. Er zijn dan ook heel wat mensen die een nikkelallergie hebben. 

Andere materialen die je best vermijdt, zijn messing, koper en zilveren piercings. Vooral zilver is een materiaal dat veel gebruikt wordt bij juwelen. In de meeste gevallen heeft zilver ook geen nadeel, maar het wordt niet aangeraden voor pas gezette piercings. Zilver roest namelijk wanneer het in contact komt met wondvocht of met bloed waardoor het zwart kan verkleuren. Ook je huid kan in dit geval zwart kleuren, wat in vele gevallen zelfs permanent is. Daarnaast is zilver ook flexibel en is het gevoelig aan krassen. In deze krassen kan vuil zich ophopen, wat kan leiden tot infecties. 

Welke materialen mag je wel gebruiken?

Een piercingshop weet welke materialen mogen gebruikt worden en welke niet. Het meest gebruikte materiaal is titanium. Dit lijkt op zilver, maar titanium heeft een ASTM-code waardoor het geschikt is om te gebruiken voor pas gezette piercings. Het grote voordeel van titanium is dat het een hypoallergeen materiaal is waar geen nikkel in voorkomt. Je kan dus perfect een piercing laten plaatsen wanneer je een nikkelallergie hebt. 

Goed om te weten is dat titanium de meest gekozen optie is voor een pas gezette piercing. Zodra de piercing en het wondje volledig is genezen, kan je ook overschakelen naar andere materialen. Wanneer de piercing is gezet, loop je het meeste risico op een infectie doordat er nog wat wondvocht of bloed achterblijft. Zodra de wonde is genezen, kan je bijvoorbeeld ook voor zilver of een ander soort materiaal kiezen. Indien je twijfelt, kan je altijd raad vragen wanneer je de piercing laat zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like