Geen enkel succesvol groeiend bedrijf zou de kans voorbij laten gaan om zich op een unieke en vooral krachtige manier te presenteren. Branding wordt tegenwoordig gezien als een krachtige marketingtechniek die de perceptie van het bedrijf bij de klanten aanzienlijk kan verbeteren en als een herinnering aan het belang van het bedrijf voor rivaliserende bedrijven. Het aanbrengen van logo’s in de vorm van onderscheidend borduurwerk op petten, kleding, of vetgedrukte slogans op zal helpen om je bedrijf te onderscheiden van je concurrenten.

Borduren of bedrukken?

Wanneer je fijne stoffen en kleine ontwerpen wilt gebruiken, is borduren de beste optie. Bedrukken werkt daarentegen beter voor delicate stoffen en ingewikkelde designs. Bedrukken veroudert echter sneller.

Neem deze als je hoogwaardig, onderscheidend borduurwerk wilt dat jarenlang mooi blijft. Drukwerk is de beste optie als je iets wilt met enorme foto’s die misschien niet eeuwig meegaan.

Bedrukken

Voor promotie- of reclamedoeleinden wordt vaak de voorkeur gegeven aan bedrukking. Dit is zo omdat het ingewikkelde kunstwerken beter aankan dan borduurwerk en toch minder duur is. 

Grotere ontwerpen kunnen mooi worden bedrukt en bedrukking is beter bestand tegen levendige kleuren. Drukwerk wordt veel gebruikt in de reclame omdat het meestal veel meer slijtage kan weerstaan dan borduurwerk. 

Afbeeldingen op T-shirts werken goed met bedrukking. Wanneer correct gedaan, is een gedrukt logo op een business shirt netjes en modieus. Op lage GSM T-shirts, verkiezen sommige mensen het bedrukken boven het borduren omdat het laatste het doek zou kunnen doen trekken. Bedrukte kleding wordt vaak in grote hoeveelheden gekocht en biedt een uitstekende waarde. Drukken is een betere pasvorm voor ingewikkelde of met de hand getekende afbeeldingen dan stiksels.

Borduren

Logo’s op dikker textiel, zoals poloshirts of truien, werkt borduren beter. Borduren op kleding is sterk en gaat lang mee. Borduren kan duurder zijn dan standaard drukwerk, maar door de duurzaamheid is het voordeliger. Voor grotere ontwerpen zouden wij drukwerk adviseren boven borduurwerk. Je moet er rekening mee houden dat niet alle ontwerpen geschikt zijn voor borduren. Vermijd sterke kleur verlopen en een grote afhankelijkheid van ingewikkelde kleurenschema’s voor het beste resultaat.

Prijs verschil tussen borduren en bedrukken

Het financiële gedeelte van bedrukken en borduren zal nu worden besproken. De hoeveelheid bedrukte kleding, het patroon, het aantal steken en het aantal kleuren hebben allemaal invloed op de prijsstelling.

Het aantal steken dat bij borduren wordt gebruikt en het aantal kleuren dat bij zeefdrukken wordt gebruikt, zijn de duurste componenten. Het alternatief met borduurwerk is meestal duurder, maar het is van betere kwaliteit en heeft een langere levensduur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like