Duurzaamheid is tegenwoordig onderdeel van ons dagelijks leven. We gaan bewuster om met plastic, laten wat vaker de auto staan, kiezen meer voor lokale producten, en we willen weten waar onze kleding vandaan komt. Maar wist je dat je bij het kopen van een zonnebril ook voor duurzaamheid kunt kiezen? Zo zijn er zonnebrillen gemaakt van gerecyclede materialen, terwijl andere zijn geproduceerd volgens een duurzaam productieproces. Toegankelijke oogexpert Pearle Opticiens geeft je vier verschillende manieren om te kiezen voor een duurzame zonnebril en zo je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Karün

Karün betekent letterlijk ‘to be nature’. De winnaar van Most Sustainable Eyewear Brand 2021 staat voor duurzaamheid en wil de wereld inspireren. De zonnebrillen worden geproduceerd met respect voor mens en natuur. Zo worden er geen chemische producten of kleurstoffen gebruikt tijdens het productieproces én worden de lokale ondernemers in Patagonië gesteund. Bovendien worden de zonnebrillen gemaakt van gerecyclede materialen, zoals visnetten, touw en metaal. Met één zonnebril draag je bij aan de bescherming van maar liefst 400.000 hectare natuur.

DbyD

Wie zegt dat duurzaam niet trendy kan zijn? DbyD, het eerste brillenmerk dat duurzame monturen wereldwijd beschikbaar maakt, combineert dit met stijlvolle en minimalistische designs. De zonnebrillen hebben een tijdloos design, passen bij elke outfit en zijn unisex. Ook ontwerpt het merk de zonnebrillen met celluloseacetaat, een biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt van houtvlokkenpoeder. DbyD werkt nauw samen met Mazzucchelli 1849, ‘s werelds meest toonaangevende leverancier van milieuvriendelijk bio-acetaat materiaal. Bovendien wordt er tijdens de productie van de zonnebrillen geen gebruik gemaakt van ruwe olie of giftige weekmakers. Zo komen er minder schadelijke stoffen vrij in de natuur. Het gerecycled plastic is comfortabel, licht van gewicht én milieuvriendelijk.

Tommy Hilfiger

Make renewable possible, deze naam gaf Tommy Hilfiger aan zijn duurzame collectie van biobased zonnebrillen. Zo zijn de brillen gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals cellulose (plantenvezels) en het duurzame materiaal bio-acetaat. Bovendien wordt dit materiaal zonder ruwe olie of giftige weekmakers geproduceerd. De Tommy Hilfiger Exclusive Collection met 20 zonnebrillen is exclusief verkrijgbaar bij Pearle met een vaste prijs van €99. Van sportieve en elegante modellen die bij elke outfit passen tot tijdloze monturen waar je jarenlang plezier van hebt.

Tommy Hilfiger ambieert om niets te verspillen. Zo wil het merk in de toekomst volledig rekening houden met de grenzen van onze planeet en geeft het vorm aan een vernieuwd circulair bedrijfsmodel wat hun koolstof- en watervoetafdruk beperkt. Momenteel heeft het merk twee circulaire, trendy zonnebrillen op de markt gebracht waar de nieuwe filosofie al in is verweven en waar materialen hergebruikt worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like