In onze hedendaagse maatschappij staan we steeds meer stil bij duurzaamheid. We verminderen ons gebruik van plastic, kiezen vaker voor lokale producten en zijn bewuster over de herkomst van onze kleding. Maar wist je dat je ook bij het kopen van een zonnebril een duurzame keuze kunt maken? Er zijn zonnebrilmerken die zich inzetten voor duurzaamheid, of het nu gaat om het gebruik van gerecyclede materialen of een milieuvriendelijk productieproces. Pearle Opticiens, een toegankelijke expert op het gebied van oogzorg, deelt vier verschillende manieren waarop je kunt kiezen voor een duurzame zonnebril, waardoor je je ecologische impact verkleint.

Karün

Karün, winnaar van de titel ‘Meest Duurzaam Brillenmerk 2021’, zet zich in voor duurzaamheid en inspiratie uit de natuur. Deze zonnebrillen worden geproduceerd met respect voor zowel mens als natuur. Tijdens het productieproces worden geen chemische stoffen gebruikt, en de brillen worden vervaardigd uit gerecyclede materialen zoals visnetten, touw en metaal. Het dragen van een Karün-zonnebril draagt bij aan de bescherming van grote natuurlijke gebieden.

DbyD

DbyD, pionier op het gebied van duurzame monturen, bewijst dat duurzaamheid en trendy design hand in hand kunnen gaan. Deze zonnebrillen hebben een tijdloos en minimalistisch ontwerp dat bij elke outfit past. Ze worden gemaakt van celluloseacetaat, een biologisch afbreekbaar materiaal op basis van houtvlokken. DbyD werkt samen met Mazzucchelli 1849, een toonaangevende leverancier van milieuvriendelijk bio-acetaat. Tijdens het productieproces worden geen ruwe olie of giftige weekmakers gebruikt, wat de impact op het milieu vermindert.

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger heeft een duurzame collectie zonnebrillen gelanceerd, genaamd “Make Renewable Possible”. Deze brillen zijn vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen zoals cellulose en bio-acetaat, geproduceerd zonder ruwe olie of giftige weekmakers. Tommy Hilfiger streeft naar een circulair bedrijfsmodel en heeft al circulaire, trendy zonnebrillen op de markt gebracht waar hergebruik van materialen centraal staat.

Met deze duurzame keuzes in zonnebrillen kun je niet alleen genieten van stijlvolle eyewear, maar ook bijdragen aan een duurzamere planeet. Bij Pearle Opticiens zijn deze milieuvriendelijke opties toegankelijk en betaalbaar, waardoor je met een gerust hart kunt genieten van je trendy zonnebril.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like