Een pretpark is vaak voor iedereen leuk, van jong tot oud voor ieder is er wat wils. 

De bekende pretparken zijn natuurlijk de Efteling en Walibi. Echter, wist je dat Nederland nog best wel wat meer pretparken heeft dan alleen de bekendste pretparken? 

Efteling

Natuurlijk is de Efteling wel een van de meest bekende pretparken van Nederland. Het is een park waar voor jong en oud van alles te zien en te beleven valt. Ga je als gezin, dan is er voor de allerkleinsten onder ons natuurlijk het sprookjesbos, de bootjes of de grote carrousel en de talloze speeltuinen die het park rijk is. Gaan opa en oma ook gezellig een dagje mee op stap en zijn de kinderen iets groter, dan hebben we nog het fata morgana, een boottochtje en de theatervoorstellingen. Ben je zelf meer van de actie en het avontuur of heb je pubers, dan zijn de spannendere attracties weer interessant als de diverse achtbanen en andere rides weer tof. Wil jij efteling kaartjes kopen? Online vind je de beste kortingen! 

Walibi Holland

Walibi Holland heeft al diverse namen gehad, maar zo staat het nu bekend. Het is geen pretpark dat voor iedereen geschikt is. Het is met name populair om zijn achtbanen. Ben je geen achtbaan liefhebber? Dan kun je dit park wellicht beter overslaan en kijken naar een park dat meer geschikt is voor jou. 

Duinrell Wassenaar

Duinrell bestaat inmiddels ook al 85 jaar en biedt activiteiten voor het hele gezin. Is het een keer iets minder lekker weer, dan hebben zij de beschikking over diverse indoor activiteiten en natuurlijk het welbekende Tikibad (grootste waterpark van de Benelux!), waar jong en oud zich kunnen vermaken. Je kunt er tegenwoordig ook overnachten op de camping. 

Attractiepark Slagharen

Dit attractiepark ligt niet voor iedereen even naast de deur, het ligt in het Noorden, maar het is zeker de moeite waard dit park een keer te bezoeken. Je kunt er ook overnachten op het nabijgelegen vakantiepark, dus dat is helemaal handig. 

Avonturenpark Hellendoorn

Dit pretpark ligt ook niet naast de deur, het ligt in Overijssel. Echter ook dit park is zeker een bezoekje waard. Het is wel meer een familiepark en heeft voor iedere leeftijd iets te bieden. 

Julianatoren

Het park de Julianatoren is een pretpark dat zich meer gericht heeft op kinderen en ligt in de mooie omgeving van Apeldoorn. Het is geen groot park, maar heeft wel hele leuke attracties voor kleine(re) kinderen en biedt ook entertainment voor deze doelgroep geschikt. 

Drievliet

Drievliet is ook een familiepretpark, gevestigd aan de rand van Den Haag. Het is ook meer gericht op de wat jongere leeftijdscategorie. Echter, dat betekent niet dat er geen achtbanen te vinden zijn, want ook deze zijn aanwezig. Het is ook geen groot park, maar voor kinderen meer dan voldoende voor een leuk dagje uit. 

Toverland

Toverland ligt in Limburg en was voorheen vooral voor de kleintjes leuk, nu zijn er ook een paar van de spannendste en beste achtbanen van Europa gebouwd. Dat maakt Toverland geschikt voor alle leeftijden. Er liggen ook vakantieparken in de buurt, dus mogelijkheden genoeg om een weekend of weekje weg te combineren met een bezoek aan Toverland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like