Het is een nachtmerrie voor veel moeders: je kind kwijtraken in een drukke menigte. Om deze angst te verminderen, heb ik de Spotter van Kruidvat aangeschaft. Met deze GPS-tracker kan ik altijd zien waar mijn kind is. Ben jij ook zo’n bezorgde moeder die altijd wil weten waar haar kind is? Lees dan verder, want ik laat je niet alleen zien hoe het werkt, je kunt er ook zelf een winnen.

De spotter in actie

Als een moeder die altijd haar iPhone bij de hand heeft, houd ik van gadgets en eenvoudige technologie. Ik voorspelde al jaren geleden dat het slechts een kwestie van tijd was voordat onze kinderen net als huisdieren gechipt zouden worden, zodat we ze via een app kunnen volgen. Met de introductie van de Spotter blijkt dat ik niet ver van de waarheid zat! Hoewel we onze kinderen niet (nog niet, in ieder geval) chippen, kunnen we ze nu wel via een app live volgen en altijd weten waar ze zich bevinden, of ze nu in de buurt zijn of in een ander land. Geweldig toch?!

Eenvoudige installatie en slimme functies

De Spotter wordt geleverd met een handleiding, oplader, activatiecode en een boekje, en kost €69,99. Voor dit bedrag krijg je een klein apparaatje van ongeveer tien centimeter dat bijna niets weegt en gemakkelijk in een tas kan worden gestopt. Je kunt het ook aan een riem lus hangen of in een broekzak stoppen; je kunt er zo creatief mee zijn als je wilt. De Spotter is niet alleen handig voor kinderen, maar kan ook helpen om je bagage, huisdieren, grootouders, echtgenoot, fiets of auto te traceren.

In het apparaat zit een simkaart waarmee de locatie kan worden bepaald, en eenmaal opgeladen gaat de batterij maar liefst zeven dagen mee als je hem niet de hele dag gebruikt. Je kunt het opwaarderen op prepaid basis: voor één, zes of twaalf maanden, waarvoor je respectievelijk €4,99, €26,96 of €47,88 betaalt. Omdat de eerste maand gratis is, kun je het tijdens je vakantie uitproberen om te beslissen wat je ervan vindt.

Gemoedsrust in drukke attractieparken

We hebben besloten de Spotter op een drukke zondag in de Efteling te testen, wat zowel briljant als een beetje onhandig bleek te zijn. Slim om een product in die drukte te proberen, maar onhandig omdat we uren hebben rondgelopen en maar één attractie konden bezoeken. Voortaan gaan we op rustigere dagen, anders is het echt niet leuk!

Direct contact met je kind

Met de Spotter en de app konden we altijd zien waar Elena was, zelfs in de drukte. De app werkt vergelijkbaar met navigatie of Google Maps: duidelijk, overzichtelijk en helder. Als Elena verdwaalt, kan ze op de SOS-knop drukken. Ik ontvang dan een melding op mijn telefoon, waarna ik haar kan bellen, want er zit immers een simkaart in! Wat een handigheid! Ze kan in het apparaatje praten en hoort mijn stem via de Spotter. Hoewel het geluid goed is, is dat niet het belangrijkste aspect van de Spotter. Je wilt het vooral gebruiken om te weten waar je kinderen (of waardevolle spullen) zijn. Het is niet verstandig om er vaak naar te bellen, want je belt naar een internationaal nummer en dat kan prijzig worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like