Heel wat mensen kiezen voor een bestemming in het buitenland als ze hun vakantieplannen maken. Toch hebben de afgelopen maanden duidelijk gemaakt dat ook ons eigen land heel wat verschillende troeven heeft om een leuke vakantie te beleven. Als er iets positief was aan dat virus, dan is het wel dat we de kans hebben gekregen om mooie, unieke plekken in Nederland te ontdekken, waarvan we anders misschien nooit zouden weten dat ze er zijn. Bovendien heeft een vakantie in eigen land nog wat andere voordelen: het is vaak iets minder duur, beter voor het milieu en bovenal: makkelijker om met kleine kinderen te doen. 

Begint het ook te kriebelen om een vakantie in eigen land te nemen, maar weet je nog niet zo goed waarheen? Lees dan snel verder, want in dit artikel verklappen we wat de beste en leukste ideeën en vakantieparken zijn, die bovendien ideaal zijn om met kinderen te doen.

De leukste kindvriendelijke vakantieparken

Nederland telt een groot aantal vakantieparken. Het kan dan ook lastig zijn om een keuze te maken. Kindvriendelijke vakantieparken in Nederland zijn er in overvloed. Bent je benieuwd geworden naar welke vakantieparken in het lijstje staan, dan raden we je aan om het artikel even te lezen. Toch kunnen we al wel verklappen dat onder andere Center Parcs Het Meerdal en De Eemhof in het lijstje staan. Dat hoeft je ook niet te verwonderen: natuur, zwembaden, speeltuinen en toffe activiteiten zijn de troeven van elke Center Parcs. De kinderen zullen zich geen seconde vervelen! Andere leuke vakantieparken om met kinderen naartoe te gaan, zijn uiteraard attractieparken. In de Efteling kan je na een dag vol pret op de achtbanen of in het sprookjesbos ontspannen in vakantiepark Efteling Bosrijk. De kids zullen vast heerlijk dromen over sprookjes en elfjes! De Efteling is trouwens ook ideaal om met grotere kinderen te doen, want iedereen vindt wel een attractie naar zijn of haar smaak. Roompot vakantieparken zijn ook altijd een feest om met de kinderen te doen. De vakantieparken zijn gelegen in het groen of aan de zee, en voorzien van toffe speeltuinen en zwembaden.

Mooie plekken in Nederland

Er zijn teveel mooie plekken in ons landje om op te noemen, maar persoonlijk hebben wij onze favorieten. De Waddeneilanden bijvoorbeeld, zijn prachtig om te bezoeken. Ruige natuur, brede stranden, de Noordzee… De kinderen zullen hun ogen uitkijken! Ook leuk om te doen is Giethoorn. Dit schattige dorpje met zijn vele grachten doet denken aan Venetië. Vaar met de kinderen door de smalle riviertjes en laat hen verwonderd zijn over dit unieke dorp! Onze top drie mooiste plekken wordt afgesloten met de Veluwe. Dit natuurpark is ideaal om met iets grotere kinderen te bezoeken. Fiets, wandel of ga op dieren zoektocht tussen de heides, het gras en de duinen. Er zijn genoeg vakantieparken op de Veluwe om als uitvalsbasis te gebruiken voor je avonturen.

Activiteiten om te doen met de kinderen

Vind je het lastig om leuke activiteiten te bedenken die je met de kinderen kan doen op vakantie? Je bent zeker niet de enige. We hebben een aantal tips voor jong en oud op een rijtje gezet.

  • Zwemmen is de lievelingsactiviteit van veel kinderen. Neem hen mee naar een subtropisch zwemparadijs en laat ze lekker spelen op de waterglijbanen, Pret gegarandeerd!
  • Musea bezoeken is ook een leuke en leerrijke activiteit. Musea zijn tegenwoordig ook interactief waardoor het geschikt is voor jong en oud.
  • Houden de kinderen van wat meer actie, dan kan je bijvoorbeeld met ze gaan boogschieten of paintballen. Dit kan bijvoorbeeld in een outdoorpark.
  • Naar een kinderboerderij gaan is ook altijd een groot succes. Vooral jongere kinderen genieten intens van de dieren, maar ook voor de ouders is dit een heel leuke activiteit!

Wij hopen dat dit artikel je inspiratie gegeven heeft om de vakantie in Nederland te plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like