Het is heerlijk weer, mijn zoon speelt de hele dag buiten. Dat er dan een aantal producten in huis moeten zijn ben ik achter gekomen door ervaring op te doen als mama.

1. Zonnebrandcreme, met hoge factor.

De zon is sterk en mijn zoon wil echt de hele dag buiten spelen. Zodra wij wakker zijn speelt hij in de tuin. In de middag wil hij graag in het park spelen en wandelen. En in de avond nog even in de speeltuin hier in de straat spelen. Kortom: hij is heel de dag buiten. Zijn velletje moet dus goed ingesmeerd worden. Factor 50 is absoluut nodig voor een kinderhuidje.

2. Buitenspeelgoed.

Het hoeft niet eens duur te zijn. Al is het water en zand, mijn kind vermaakt zich gegarandeerd. Ook een waterpistool, fiets of stepje wordt zeer gewaardeerd.

3. Parasol.

Om af en toe een beetje de schaduw op te zoeken. Voor mama en papa ook erg fijn, ik kan in elk geval echt niet lang in de volle zon zitten.

4. Goed wasmiddel.

Een goed wasmiddel of extra vlekkenverwijderaar kun je wel gebruiken als mama van een kleuter. De kleertjes worden veel sneller vies als er buiten gespeeld wordt. Dat vind ik geen probleem. Maar heb wel gemerkt dat ik sommige vlekken snel moet verwijderen

5. Plastic drinkbeker.

Sowieso is plastic servies erg handig met kindjes in huis. Een grote drinkbeker met een rietje om uit te drinken en die verder dicht zit is voor mij erg belangrijk. Omdat hij niet kapot kan vallen natuurlijk, maar ook zodat er geen ongedierte in zijn drinken kan komen, wel zo veilig.

6. Een petje en een zonnebril.

Het staat leuk en is ook nog eens een goede bescherming voor de ogen en voor de hoofdhuid. Marc heeft nog best wel dunne haartjes en zijn hoofdhuid verbrandt dus ook snel. Een petje is echt geen overbodige luxe dus.

7. Een goede nachtrust, zodat hij er de volgende dag weer tegenaan kan.

Van buiten spelen wordt je moe. Het kost je energie en dus op tijd naar bed elke avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
vakantie met kinderen
Verder lezen

Op vakantie met je kinderen

Inhoudsopgave Hide Reizen met kleine kinderenReizen met schoolgaande kinderenMisschien vind je deze artikelen ook interessant: Na een hectische…