Vind jij jouw nagels niet meer zo mooi? Zijn ze bijvoorbeeld beschadigd of heel dun? Dan wil je ze natuurlijk graag weer herstellen, zodat je er weer netjes en verzorgd uitziet. Gelukkig zijn er een hoop manieren om je nagels redelijk snel te helpen herstellen. Het belangrijkste is dat jij jouw nagels op de juiste manier verzorgt. Maar hoe doe je dat nu zo effectief mogelijk? Dat gaan we je in dit artikel vertellen!

Je nagels herstellen na acryl- of gelnagels

Heb je een hele tijd acrylnagels of gelnagels gehad en ben je hier nu mee gestopt? Dan zul je dat vast en zeker zien aan jouw echte nagels. Vaak is de bovenste laag beschadigd en zijn je echte nagels erg dun en zwak geworden, waardoor ze erg snel scheuren of afbreken. Gelukkig kun je jouw nagels herstellen, ook als je jarenlang nepnagels hebt gehad. Wat in ieder geval helpt in het herstel, is het gebruiken van speciale nagelolie. Die olie voedt de nagelriemen en zorgt dat jouw nagels weer sterk terug groeien. Als je merkt dat de bovenste laag van je nagels vol met oneffenheden zit, zoals witte vlekjes of beschadigde delen, is het goed om je nagels te egaliseren. Dit kun je doen door voorzichtig met een vijl over het nageloppervlak te gaan. 

Je nagelriemen terugduwen: wel of niet doen?

Als je sterke en gezonde nagels wil, is het verstandig om regelmatig je nagelriemen terug te duwen. De nagelriem heeft een belangrijke functie: hij vormt de barrière tussen jouw nagels en bacteriën en schimmels. Toch kunnen ze op den duur ook een negatief effect op de nagel hebben, bijvoorbeeld als ze hard worden, uitdrogen of zelfs scheuren. Het kan hierdoor voorkomen dat je nagelriemen gaan bloeden of dat er wondjes op ontstaan. Dit kan ervoor zorgen dat jouw nagels niet meer goed groeien of dat ze zelfs scheef gaan groeien. Je nagelriem verwijderen kan dit tegengaan, daarom raden we aan dit regelmatig te doen. 

Zo duw je op de juiste manier je nagelriemen terug

Ga jij jouw nagelriemen terugduwen, dan is het wel belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Aangezien het een plek is die gevoelig is voor bacteriën en infecties, moet je zorgen dat de nagelriemen goed schoon zijn voordat je ze terug gaat duwen. Verwijder alle eventuele nagellak met nagellakremover zonder aceton en laat je nagels vervolgens een paar minuten weken in een bakje warm water met wat kokosolie. Dit zorgt ervoor dat de nagelriemen zachter worden en dat ze makkelijker terug zijn te duwen. Je kunt jezelf ook aanwennen om na een douche je nagelriemen terug te duwen, dan zijn ze altijd goed schoon en zacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like