Het is nog steeds te warm voor foundations en zware make-up, dus draag ik liever een lichte BB cream op mijn gezicht. De dekking is wel minder, maar als ik mijn rode neus camoufleer geeft een laagje BB cream net genoeg dekking. Vandaag laat ik je mijn huidige favoriet zien – de Tea Tree Flawless BB cream van The Body Shop in kleur 01.

De Tea Tree Flawless BB cream is sinds het voorjaar in The Body Shop te koop in drie universele kleuren: 01, 02 en 03. Zelf twijfelde ik tussen light (01) en medium (02), maar koos uiteindelijk toch voor light.

Wat deze BB cream anders dan andere maakt is het feit dat hij naast dekking en hydratatie ook Tea Tree bevat wat onzuiverheden tegengaat en je dus bij langer gebruik een gaver huid overhoudt.

 

De BB cream zit in een handige knijptube met een dop die zijn kleur weergeeft. De smalle opening zorgt voor een gedoseerde hoeveelheid product en hygiënische werking.

Eenmaal geopend komt de sterke citrusachtige Tea Tree geur je meteen tegenmoet. Het is geen onaangename geur, juist fris, maar kan op een vroege ochtend misschien een beetje te sterk zijn. De Tea Tree geur is echter wat deze BB cream zo goed maakt: de BB cream bevat Community Fair Trade-Tea Tree Oil, dat bekend staat om zijn antiseptische werking. Pure Tea Tree olie doodt bacteriën, schimmels en virussen, en verdunt in een BB cream houdt het de huid schoon en fris, gaat opkomende onzuiverheden tegen en voorkomt puistjes.

 

Het gebruik van de BB cream is makkelijk en praktisch, maar ook zijn vloeibare textuur zorgt voor een egale en fijne verdeling, waardoor het als een vettige crème aanbrengt, snel opdroogt een een matte en natuurlijke finish geeft. Voor mij is het een absolute “I woke up like this” crème, omdat het na opdrogen zo mat en egaal is, me een natuurlijk uitziende dekking geeft en het eigenlijk niet te zien is dat ik iets op mijn gezicht heb, terwijl de dekking goed genoeg is om mijn vale, rode en afwijkende plekken te camoufleren.
Ook is deze BB cream mat genoeg om mijn vette T zone urenlang droog te fris te houden, waardoor ik vermoed dat deze BB cream speciaal voor de jonge, onzuivere en vettige huidje ontwikkeld is. Heb je zelf zo’n een huid raad ik je van harte de Flawless Tea Tree BB cream van the Body Shop aan. Je betaalt er 8 euro voor, wat niet duur is voor een goede BB cream, en geniet van een goed verzorgde huid, dat gevoed wordt; oliën, talg en onzuiverheden goed aangepakt worden; en het effect van een egale, matte en gezonde huid wordt gecreëerd.

 

Zelf heb ik inmiddels geen jonge huidje meer, maar blijf deze BB cream graag gebruiken, zelfs nog liever dat mijn vorige BB cream van Clinique dat twee keer zo duur was.
Hierboven zie je mijn huid zonder iets, compleet met rode neus en onzuiverheden, en daarna met wat concealer en BB cream. Om de look af te maken heb ik ook mijn wenkbrauwen bijgewerkt, eyeliner, mascara wat blush en lippenbalsem aangebracht.

 

 

Ondanks het feit dat de BB trend al afgelopen is en we zelfs al CC cream tegenkomen vind de redelijk nieuwe BB cream van The Body Shop een shot in de roos, en zal hem graag blijven gebruiken.

 

 

Hadden jullie deze BB cream al ontdekt, of hou je meer van een andere type product?

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like