Hoe gek het op dit moment ook voelt om over zomerproducten te schrijven, aangezien we onze twee weken mooi weer alweer hebben gehad en keihard in herfst zijn beland, wil ik toch even de tijd nemen om het over de Body Sorbets van The Body Shop te hebben. Ik kocht deze alweer een paar maanden geleden, maar ben er nog steeds helemaal dol op.

De Body Sorbets werden als iets compleet nieuw en uniek geïntroduceerd afgelopen voorjaar en beloofden DE zomerhit van lichaamsverzorging te zijn. Zoals altijd had ik hier mijn twijfels over, maar toen ik zelf The Body Shop binnenliep en het op mijn hand uitprobeerde wist ik niet hoe snel ik er minimaal één af ging rekenen. Mijn probleem was echter wel uitkiezen voor welke variant ik ging, omdat Moringa voor mij echt wel een favoriet is en de Strawberry om op te eten is. Ik besloot uiteindelijk toch voor de Mango geur te gaan en heb er sindsdien regelmatig gebruik van gemaakt.

De Body Sorbet wordt in een flinke knijptube verkocht, waardoor het makkelijk en hygiënisch werkt en je niet met je handen in een product moet graaien, zoals bij de Body Butters en scrubs wel het geval is. Dit is wat mij betreft niet perse nodig, maar is in dit geval erg handig.
body sorbet mango

Deze vernieuwde Body Sorbets ruiken zalig en hebben een erg aparte structuur, wat niet aan een body butter of lotion doet denken. Deze zijn vaak romig en doen aan yoghurt denken, terwijl de body sorbet eerder aan een gel, of een echte sorbet doet denken – vandaar zijn naam: een Body Sorbet.

 

Het idee erachter was om een verzorgende lichaamsproduct te creëren dat snel intrekt en je niet met plakkerige kleren, handen en lichaam achterlaat, iets waar we in de zomer absoluut geen zin in hebben. Ik moet zeggen dat het the Body Shop goed gelukt is, en ze een bijzonder lekkere, luchtige smeersel voor een droge (of in de zon verbrande) huid hebben gecreëerd.

Het is lastig uit te leggen hoe deze Body Sorbets echt aanvoelen, puur omdat het zo anders dan wat we gewend zijn is, maar voor mijn gevoel is het een stevige gel, of zelfs een wax, dat niet plakt, maar bij aanraking juist heel soepel uitsmeert, en niet vettig aanvoelt maar vrijwel meteen in je huid smelt en je naast de heerlijke geur alléén de verzorging blijft voelen. Een erg zomers product dus, wat vooral op hete dagen geweldig is om te gebruiken.

Persoonlijk vind ik de Body Sorbets zo fijn om te gebruiken omdat ik niet van het plakkerige gevoel houd, en vooral na een verkoelende douche in de avond me makkelijk kan insmeren en twee minuten later mijn witte dekens in kan duiken, zodat dat deze plakkerig worden. Wel blijft de geur achter, maar dat maakt het net een stuk lekkerder om weer de volgende dag weer in m’n bed te gaan liggen! Wat ook erg verfrissend werkt is je insmeren in de ochtend, maar dan moet je de Body Sorbet de hele nacht in de koelkast laten liggen – Whoa, wat een ervaring!

 

 

Hadden jullie de Body Sorbets al ontdekt in The Body Shop?

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like