Oogschaduw en primer gaan zijn beste vrienden: een goede primer zorgt er voor dat je oogschaduw perfect op je oog blijft zitten en wordt dus veel en graag gebruikt door visagisten,  make-up artiesten en cosmetica kenners en liefhebbers. Aangezien er de afgelopen paar jaar, mede dankzij internet en verschillende tutorials steeds meer vrouwen beter make-up zijn gaan aanbrengen is de vraag naar primers vergroot en komen verschillende budgetmerken met de meest uiteenlopende kleuren aan primers op de markt. Vandaag laat ik je mijn nieuwste pallet zien dat alléén maar uit deze oogschaduw basissen bestaat: de Sleek iDivine Primer Palette.

Sinds ik me jaren geleden in make-up ben gaan verdiepen ben ik ook met verschillende technieken van oogschaduw aanbrengen gaan spelen en kwam tot de conclusie dat een neutrale, of huidkleurige oogschaduwbasis prima werkt voor pastel, bruine en natuurlijke tinten, wat ik het meest gebruik. Vandaar dat ik mijn essence I love stage eyeshadow base vrijwel elke dag gebruik.

 

Ook kocht ik de NYX Jumo Pencil in kleur Milk, wat geweldig werkt voor felle kleuren, omdat deze op een witte ondergrond heel intens aanbrengen en zo blijven. Maar mijn Milk pencil eist altijd een hele zware opmaak, waarbij je goed moet opletten om elk stukje wit goed te camouvleren, omdat het er anders rommelig uitziet. Een blauwe look heeft dus baat bij een blauwe ondergrond, groene bij groen en een paarse bij paars. Creamy oogschaduwen zijn dan de oplossing: je brengt eerst een laagje crème oogschaduw aan en nog voordat deze gaat uitlopen breng je een poeder oogschaduw aan. Maar om nou allemaal losse kleuren te kopen leek me net wat te ver gaan, dus kocht ik onlangs de iDivine Primer Pallet van Sleek, waar 12 geweldige kleuren al in zitten!

Sleek verkoopt zijn pallets in leuke kartonnen omhulsels dat bijna zonde is om weg te doen, wat ook weer voor de Primer Palette geldt, dus bewaar ik hem lekker in zijn originele verpakking. Eenmaal uit de verpakking gehaald heb je een platte, matte pallet, behalve de letter van Sleek, die zijn lekker shiny. 

 

 

Hier zitten 12 mooie kleuren in en een grote, praktische spiegel, maar ook een kwastje om je kleuren mee aan te brengen.

Eigenlijk vond ik het kwastje slechter dan slecht: het pakte slecht kleur op, bracht deze niet goed aan en vielen de haren er aan alle kanten uit en bleven ze niet alleen op mijn ooglid plakken maar ook in het gebruikte kleurtje, dus het kwastje zal door mij niet gebruikt worden, jammer.

Terug naar de kleuren:
12 romige en goed gepigmenteerde kleuren dat lichtjes nat aanvoelen, maar erg zacht en makkelijk mee te werken zijn. Kijk maar bijvoorbeeld naar deze uiterst blauwe kleur, hier word ik blij van – de intensiteit van het blauwe laat je snel zien hoe goed deze boterig zachte oogschaduw primers wel niet zijn.

De overige kleuren zijn allemaal even mooi en hebben leuke namen
– Moonshine is een witte kleur met een zacht glanzende ondertoon
– Calypso is een opvallende blauwe kleur dat bijna tropisch aanvoelt
– Ultraviolet is een paarse kleur dan donkerder uitvalt op mijn huid maar ook van glans voorzien in
– Daredevil is een rode kleur en aangezien je echt lef moet hebben om rode oogschaduw te dragen perfect genaamd. Al zou je er vermoed ik ook een koperen kleur overheen kunnen dragen.
– Pink Frost is een vrolijke roze kleur waar je eindeloos mee kunt combineren en altijd liefelijk resultaat kunt verwachten.
– Silver Lining is een grijs/zilveren kleur dat goed past bij alle kleuren oog een huidskleur
– Noir is zoals zijn naam al zegt zwart en goed gepigmenteerd, maar bij goed uitsmeren absoluut niet too much
– Peach is een zachte champagne kleur, dat een mooie gloed heeft en niet overduidelijk aanwezig is
-Money Tree is bijna olijfgroen maar laat een mooie glans achter, waardoor het een erg interessante kleur wordt
– Truffle is eigenlijk een lichte champagnekleur maar kan bij meerdere lagen opgebouwd worden tot een intens gouden look
– Money Honey zal waarschijnlijk het meest gebruikt worden, omdat alle vrouwen wel bruine oogschaduw gebruiken, maar ook deze heeft een erg mooie glans en lijkt bijna op brons
– Hot wired is een perzikkleur dat een paar tinten donkerder is dan Peach en een oranje ondertoon heeft, waardoor ik hem heel mooi bij bijvoorbeeld Money Honey vind passen.

Ik breng met mijn vinger een kleur primer op mijn ooglid aan en doe er daarna oogschaduw in poedervorm overheen. Zonder oogschaduw zal de primer al gauw in de lijntjes van de ogen trekken, zoals hier met paars het geval was

Alleen paarse primer en primer met een laagje oogschaduw overheen

 

 

Maar, bij het aanbrengen van het blauwe zie je het resultaat van wanneer je meteen goed aan het werk gaat, ik laat het je in vier stappen zien:
1. Primer aangebracht
2. In binnenste ooghoek blauwe oogschaduw
3. Oogschaduw over de hele ooglid
4. Uitgeblend met een grote kwast

 

 

Tot slot maakte ik deze look af met een blauwe eyeliner, zwarte mascara en huidkleurige potlood op de waterlijn en ging ik verder met mijn dag. Laat in de avond zat mijn oogschaduw nog precies zoals het aan het begin van mijn dag zat. Fijn!

Al met al ben ik erg tevreden over mijn pallete met primers al weet ik wel dat het lastig wordt om zo meerde kleuren door elkaar te blenden bij wat kleurrijkere looks, maar dat is een zorg voor later 🙂
Ben je zelf van plan om met primers te gaan werken en heb je geen zin om er veel geld aan uit te geven, kijk dan zeker maar naar deze uitgebreide Primer Palette van Sleek, dat erg budgetvriendelijk is: hij kost maar 9.99!

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like