Het is voor mij nog steeds wennen dat ik een dertiger ben, al ben ik alweer bijna 32! Mijn leeftijd, in combinatie met drie kinderen die drukte en slapeloosheid met zich meebrengen betekent dat ik extra lief voor mijn huid moet zijn. Nou heb ik de afgelopen maanden nauwelijks tijd voor make-up gehad en heb ik de focus op goede verzorging gelegd, om mijn huid in optimale conditie te houden. Vandaag vertel ik wat meer over hoe ik mijn gezicht reinig.

Mijn ochtenden bestaan uit haast. Ik was mijn gezicht snel met de Micellar Refreshing Cleansing Jelly van Lancaster. Deze gel verheldert en zuivert mijn huid, waardoor ik er meteen wakker en fris uitzie. Het ruikt bovendien heerlijk naar witte orchidee en het voelt dan ook gewoon lekker om met dit op mijn gezicht wakker te worden.Ik maak mijn gezicht nat, doe jelly dat smelt en in water verandert op, waarna ik het met warm water afspoel. Deze reinigers van Lancaster zijn gemaakt op basis van micellar water en zo ontwikkeld om de huid van niet alleen make-up en dode huidcellen te ontdoen, ze bestrijden ook invloeden van buitenaf zoals luchtvervuiling en zonnefilters. Hierdoor is mijn gezicht na minder dan een minuut grondig gereinigd, glad en soepel. Het belangrijkste is voor mij echter dat de reiniger ongelooflijk mild is en mijn gezicht na het wassen zacht aanvoelt.Heb ik die dag wel make-up op gehad dan heb ik een sterke reiniger nodig die mijn waterproof mascara aankan. Waar ik voorheen zeer tevreden was over die van Sephora is hij inmiddels op en heb ik moeten overschakelen naar een variant dat wel makkelijk in Nederland verkrijgbaar is. En als er iets makkelijk is dan in het wel de Hema! Daar kocht ik deze vrijwel identieke make-up reiniger die eigenlijk uit twee stappen bestaat. Wil je waterproof mascara écht weghebben dan adviseert Hema om na deze reiniger een melk of lotion te gebruiken. Ik gebruik dan de HY-ÖL reinigingsolie van Babor.Deze Cleansing Set Hydro Base wordt met smoothiefles en een recept geleverd, terwijl je bij deelnemende schoonheidssalons (waar Babor wordt verkocht) een verse smoothie meekrijgt bij aankoop van deze twee bijzondere producten. Het idee erachter is dat hoe grondig de reiniging van Babor ook is, échte detox van binnenuit begint. Ik kan me er wel in vinden dus gebruik ik de smoothiefles regelmatig wanneer ik smoothies voor zowel mij als de kinderen klaarmaak.

Terug naar waarom ik de Cleansing Set Hydro Base van Babor gebruik. Terwijl de gel van Lancaster in water verandert, is de HY-ÖL reinigingsolie grof geschut tegen een onzuivere huid na een lange dag. Het kan alleen gebruikt worden, of wanneer je ook waterproof make-up weg wilt hebben in combinatie met de Phytoactive Hydro Base. Het resultaat is niet alleen een grondige reiniging, maar ook een goed verzorgde huid wat de hele nacht heeft om bij te komen.

Ik doe vier pompjes HY-ÖL reinigingsolie op mijn droge huid, masseer het goed in, wat meteen ook goed is voor de bloedsomloop, maar ook voor het oplossen van bijvoorbeeld make-up. Daarna doe ik twee pompjes Babor Cleansing CP Phytoactive Hydro Base op die vol munt, berk en rozemarijn, agrimonie-extract en appelwater zitten. De twee gaan op elkaar reageren, melkachtig schuimen en wauw wat voelt dat lekker aan op de huid. Ik masseer het even goed in, geniet van de werking en geur en spoel het daarna met veel water af.

Babor is een goede salonmerk dus de termen hydrofiele olie, phytoactives, dieptereiniging, emulsie en aromachologische geurbelevenis worden gebruikt om aan te geven wat deze producten zijn, hoe ze werken en wat ze doen, maar mijn persoonlijke ervaring is meer dan prettig. Het is iedere keer weer een verwenmoment die ik mijzelf na een drukke dag gun en mijn huid is na gebruik grondig schoon, goed verzorgd en gezond.Wanneer ik een echt, écht grondige badsessie heb, ik mijn complete lichaam van top tot teen verzorg en de badkamer een uur of twee niet uitkom neem ik ook de tijd om mijn gezicht te peelen. Daar gebruik al jaren de Microdelivery Peel kit van Philosophy voor, (lees hier mijn review) en ik kan er niet positief genoeg over zijn. Mijn gezicht is erna wel even rood, maar ook compleet vernieuwd. Heerlijk!

Producten:
Lancaster – Micellar Refreshing Cleansing Jelly Gezichtsgel
Hema – oog make-up reinigingslotion
Babor – Cleansing Set Hydro Base
philosophy – The Microdelivery Peel

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like