De lipgloss dat wereldberoemd en ontzettend populair is, maar op één of andere manier in Nederland nooit echt is aangeslagen. Misschien omdat wij met onze budgetmerken essence en Catrice er simpelweg geen behoefte aan hebben. Maar, toen ik zelfs onze eigen make-up rockstar Nikki (Nikki Tutorials) deze lipglossjes hoorde aanprijzen besloot ik ze ook maar eens uit te proberen, meer uit nieuwsgierigheid dan behoefte. Ik kocht bij Douglas drie van deze mooie Butter Gloss-jes van de erg betaalbare merk NYX en testte ze uit.

Verpakt in compacte cilinders, met bijpassende deksel zien ze er mooi, maar niet heel erg spectaculair uit. De applicator waarmee je de gloss op je lippen aanbrengt is ook redelijk simpel, en vaker gezien, de populariteit zal daar niets mee te maken hebben, concludeer ik zo. Wel leuk om te vermelden is dat de gloss dierproefvrij is, in heel veel verschillende kleuren met hele leuke namen te koop is. Zo ging ik bijvoorbeeld voor de kleuren 02: éclair, 03: peaches and cream en 08: apple strudel. Klikt heerlijk allemaal!
De glossjes brengen in een veeg genoeg kleur voor een lipgloss aan, maar kunnen opgebouwd worden voor meer intensiteit. Terwijl de 02 een lichtpaarse kleur is, heeft het een koele ondertoon, die hem ook weer neutraal genoeg voor overdag maakt. Kleur 03 is echter wat duidelijker roze, en simpelweg mooi te noemen. Ook geschikt voor overdag, maar zeker duidelijk aanwezig op de lippen. 08, de populaire kleur deed mij een wonder verwachten, maar bleek, ondanks zijn oranje ogende buitenkant een hele zachte, pastelkleurige, babyroze te zijn. Inmiddels weet ik ook dat de populariteit veel met de geur te maken heeft, want bij het openen komt er een lichtzoete, verleidelijke karamel en koekjes geur vrij, waar je geen genoeg van krijgt. Echt waar, terwijl ik dit typ ruik ik weer eens aan mijn hand, waar de gloss op gesmeerd is, zodat ik weet waar ik over schrijf. Jeetje wat lekker.

Tijd om het op mijn lippen uit te testen. Éclair is een koelde, nude, paarsige kleurtje waarvan ik niet zo goed mee weet wat aan moet. Van een afstandje misschien wel mooi, van dichtbij net te grijs voor mijn smaak. Bovendien trekt de kleur heel snel in de rimpels van mijn lippen, wat er goedkoop en vies uitziet. Ik vind het eigenlijk een fail, hoe lekker het ook ruikt. Peaches and Cream is een heel ander verhaal, deze kleur is werkelijk prachtig. Het past niet alleen heel erg bij me, het voelt ook echt als een vloeibare boter aan, en is een plezier om op mijn lippen te hebben. Na een uurtje of twee is het hoogglanzende er wel vanaf, daarna heb ik nog een lichte glans en wat kleur op, maar het ziet er perfect uit, in tegenstelling tot Éclair. Ja, deze zal ik regelmatig dragen, dat weet ik nu al. Dan hebben we nog de Apple Strudel, die me lippen voornamelijk van glans voorziet, maar er ook een hele subtiele, lieve kleurtje op achterlaat, die er voor zorgt dat mijn lippen er gewoon mooier uitzien. Deze is echt perfect voor elke dag, en ik snap wel waarom hij zó populair is. I love it!

Zijn de NYX ButterGlossjes uiteindelijk de 6.99 die je er voor betaalt wel waard? Het zijn wel echt  mooie kleuren, de gloss is fijn, voelt heerlijk aan, blijft lekker lang zitten en is niet plakkerig, maar juist heel zacht. Helaas bestaat er wel de mogelijkheid tot een enkele uitschieter die simpelweg niet goed genoeg is, in mijn geval de kleur 02, maar dat neemt niet weg dat het grootste gedeelte wel absoluut aan te raden is. Ik blijf wel nog steeds van mening dat deze lipgloss in Nederland niet beroemd is geworden omdat we Catrice en essence hebben, die allebei mooie lipgloss met een geurtje verkopen, en dan ook nog eens voor een euro of 3. Ook moet ik heel eerlijk zeggen dat ondanks mijn voorkeur voor budget cosmetica deze twee merken nog geen aan de NYX ButterGloss gelijke gloss hebben uitgebracht, en dat NYX, ondanks een stukje duurder te zijn, echt stukken beter is. Dus zeker de 7 euro waard, wat nog steeds niet veel geld is voor een hele mooie lipgloss. 

 

Welke vinden jullie het mooist bij mij staan?

De NYX ButerGloss is in Nederland is 12 kleuren beschikbaar en kost ongeveer 7 euro. Je kunt hem bij een aantal (web)shops terugvinden, zoals bijvoorbeeld Douglas.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like