Met mijn lichte huid en donkere haren ben ik een typisch Mediterrane vrouw. Doordat mijn huid zo licht is vallen alle haartjes echter nog meer op, en ben ik regelmatig lichtelijk jaloers op blondines. Misschien dat ik juist daarom sinds puberteit al mijn lichaamshaar verwijder, en constant op zoek ben naar de beste oplossing voor een zo glad en langdurig resultaat mogelijk. Nu, na jaren tijdelijke ontharing heb ik eindelijk een manier om tot permanent resultaat te komen gevonden. Ik vertel dan ook graag meer over de Remington iLight Pro, dat voor zowel lichaam als gezicht gebruikt kan worden.
IPL, oftewel Intense Pulsed Light is niet nieuw, en wordt al jaren in salons als permanente ontharing aangeboden. Vaak gaat het om hele prijzige sessies en moet je minimaal 6 tot 8 keer komen, wil je dat de resultaat iewat blijvend is. Inmiddels zijn ook thuisvarianten van IPL apparaten niets nieuws onder de zon, maar omdat het mildere vormen van “flitsen” betreft, dus producten die veilig voor thuisgebruik zijn, zijn de reviews niet altijd even positief. Ergens is dat natuurlijk logisch, apparaten die minder sterk zijn geven minder goed resultaat. Het lastige is dat een gemiddelde IPL apparaat voor thuisgebruik nog steeds wel honderden euro’s kost, en met niet al te positieve reviews vond ik het persoonlijk een te grote risico om geld te investeren in iets wat wellicht niet eens werkt.

Remington iLight Pro

Tot ik een paar maanden geleden op de hoogte werd gebracht van de nieuwste IPL apparaat van Remington. De IPL6000F i-Light Pro heeft twee verschillende opzetstukken waardoor het geschikt is voor lichaam én gezicht, en heeft een “Infinity Bulb” wat betekent dat het apparaat geen nieuwe cartridges nodig zal hebben, en ik niet op extra kosten hoef te rekenen, wat bij alle andere apparaten altijd wel het geval is geweest. Het komt er op neer dat je het apparaat aanschaft, en hem zo’n 65.000 keer kunt gebruiken voor je hele lichaam, en dat klonk niet bepaald verkeerd! Ik besloot de knoop door te hakken en het apparaat in huis te halen, grondig uit te proberen, en mijn belevingen met jullie te delen.
Het apparaat wordt geleverd met wat boekjes, twee opzetstukken, voor gezicht en lichaam, en heeft een basisstation waarop alle instellingen voorbereid kunnen worden, en je kunt gaan “flitsen.” Zo is er een huidsensor die aangeeft of het stuk huid dat onthaard moet worden daarvoor geschikt is, wat wel zo veilig is. Donkere huidtypes bevatten namelijk veel meer melamine wat door het flitsen beschadigd zou kunnen raken. Ook kan grijs en rossig haar niet behandeld worden, dus ben ik, met mijn lichte huid en donker haar de ultieme IPL gebruiker. Verder bestaat er de mogelijkheid om het apparaat op verschillende “flits-sterkte” in te stellen, mocht je het bijvoorbeeld te pijnlijk vinden kun je het op een zachtere stand zetten, waardoor je helemaal niks voelt. In mijn ervaring kun je dat beter niet doen.

Toen het apparaat net binnen was en ik er nog bang voor was besloot ik heel voorzichtig te beginnen. Ik zette het op standje twee en probeerde het op mijn been uit. Het resultaat – verwarmde en verbrand ruikende beenhaartjes. Daarna scheerde ik mijn benen, zette het apparaat op zijn hoogste stand en ging er mee aan de slag. Het resultaat liet natuurlijk nog even op zich wachten, maar qua pijn viel het heel erg mee. Echt heel erg. Misschien omdat ik zo lang mijn benen harste en zo’n type pijn verwachtte, moet ik zeggen dat zo’n flits weinig voorstelt. Remington vergelijkt het met een elastiekje dat tegen de huid slaat, maar zelfs dat vind ik meevallen. Wel merkte ik dat wanneer ik niets voelde ik geen haarzakje/haartje te pakken had, en ik het enkel voel wanneer ik een haartje compleet heb weggeflitst. Het resultaat: ik verheugde me op elk steekje dat gepaard ging met een flits, want ik wist dat ik goed bezig was! Na een paar dagen, toen mijn beenhaar weer ging groeien kon ik duidelijk het verschil zien. Op behandelde plekken bleven haartjes niet alleen weg, ook het haarzakje was gekrompen, waardoor het er uitzag alsof er nooit haar heeft gegroeid. Vroeger had ik na het het scheren van mijn benen nog kleine stipjes, waarvan ik dacht dat het niet anders kon, maar dat blijkt dus een kwestie van haarzakjes krimpen te zijn.

Maar, ik zag ook hoeveel haartjes er nog terugkwamen. Het apparaat werkt zo dat je tijdens het flitsen maar wat doet, en nooit zeker kunt weten of je hele huid is meegenomen. Het resultaat na één keer behandelen was nog steeds wel haargroei, maar dan met kale plekken tussendoor. Er zat niets anders op dan opnieuw te “flitsen” Hieronder zie je hoe dat gedaan wordt.
We zijn nu enkele maanden verder, en ik kan zeggen dat het apparaat wel degelijk werkt, en ik nog nooit zo weinig haartjes op mijn benen heb gehad. Wel komen er zo nu en dan wat verdwaalde haartjes door die ik weer scheer en met Remington IPL6000F i-Light Pro wegflits, wat te wijten is aan het overslaan van stukjes huid tijdens vorige behandelingen. Dit betekent dat zolang ik twee keer per maand de moeite neem om mijn benen weer bij te behandelen de haren blijven afnemen en mijn benen steeds gladder blijven.Na het vaststellen dat de Remington iLight pro echt werkt, ben ik het ook op mijn gezicht gaan gebruiken. Niet wenkbrauwen, maar kin en en bovenlip, waar zo nu en dan een verdwaald haartje me deed huiveren. Ook deze zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

Specificaties:

 • Op licht gebaseerde IPL-technologie
 • Klinisch getest & aanbevolen door dermatologen
 • Kwarts-lichtpatroon – 65.000 flitsen**
 • Basisstation incl. koelsysteem
 • 2 opzetstukken voor toepassing op lichaam & gezicht:
 • Opzetstuk voor het lichaam (elke 2 seconden een flits)
 • Detailopzetstuk voor het gezicht (elke 4 seconden een flits) – alleen voor vrouwen en onder de jukbeenderen te gebruiken
 • PROPULSE-technologie
 • Geïntegreerde huidsensor
 • Instelmogelijkheden voor de toepassing:
 • Intelligente multilichtmodus voor grotere oppervlakken
 • Enkele lichtmodus voor kleine oppervlakken
 • Aansluiting op het lichtnet
 • Automatische spanningsaanpassing (120/220 – 240 V)

* Individuele resultaten variëren. In een klinische studie, uitgevoerd op het lichaam, hadden de deelnemers na twaalf maanden en slechts drie behandelingen gemiddeld 66% minder haar, vergelijkbaar met de resultaten die bij gebruik van professionele ontharingsapparatuur wordt waargenomen.
** Houdt 6 jaar aan op basis van gemiddeld 3 toepassingen per 6 maanden (toepassingsgebied 2 benen volledig, oksels en bikinilijn).

We hebben nou niet bepaald zomers weer, maar mijn benen zijn nog nooit zo glad geweest, en ik hoef er maar twee keer per maand even naar te kijken, en eventueel de boel te corrigeren. Voor het eerst in mijn leven sta ik niet niet elke ochtend met een scheermesje onder de douche. En dat ik zó fijn! Volgende stap – de rug van mijn vriend!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like