Push and Shove van OPI is waarschijnlijk DE nagellak van 2014. Hij is onderdeel van Gwen Stefani’s nagellak collectie die ze in samenwerking met OPI maakte, maar terwijl de andere kleuren naar mijn idee niet zo heel spannend waren, sprong Push and Shove wel heel erg uit. Kijk maar mee naar deze chroom effect nagellak en laat je net als ik verbazen.

OPI is er elke keer wel erg vroeg bij met de trends en geeft andere nagellak merken het voor het nakijken. Zo hadden zij al ruim de voorsprong met de liquid sand effect lakjes, terwijl andere merken er nu pas mee op de markt komen. OPI stapt inmiddels op iets geheel nieuws en ik voorspel dat ook dit veel nagemaakt zal zijn. Want voorlopig ken ik maar één enkele andere nagellak merk dat dit soort lakes ook verkoopt. Ik heb het over de extreem spiegelende nagellak, leuk genoeg Push and Shove genaamd.

 

Voor wie geen liefhebber is van Gwen Stefani en No Doubt, Push and Shove is genaamd naar het liedje Push and Shove dat No Doubt in 2012 uitbracht:

 

Het is een limited edition nagellak dat als een duo verkocht wordt, samen met een basecoat, dat de naam “Lay down that base” draagt. Het is erg belangrijk om eerst je nagels goed te vijlen en bufferen zodat ze helemaal egaal zijn en daarna de speciale basis te gebruiken. Alléén zo creëer je een effen ondergrond voor de chroom lak, dat dat het beste tot zijn recht komt.

Als de basis droog is stap je over tot de daadwerkelijke lak, waar het nu helemaal om draait: Chrome Effect. In eerste instantie vermoedde ik dat het gewoon om een zilveren lakje ging, vooral toen ik na het aanbrengen merkte dat het er niet heel bijzonder uitzag, en ik al gauw begon te flippen, 18 euro voor een stom zilveren lakje?!
Maar…
Toen droogde het op en begon het te veranderen. Al snel zag het er inderdaad erg zilver en weerspiegelend uit, een beetje net als chroom. Ik kan dan ook eerlijk zeggen dat ik nooit van mijn leven een soorgelijke nagellak heb gehad en erg onder de indruk ben van wat OPI heeft weten te produceren. Erg cool dit!
Zodra het droog was zag het er heel erg futuristisch uit, ik kon bijna mijn reflectie in mijn nagels terugzien, terwijl het er na één laag perfect uitzag. Ook niet verkeerd, ik hoef geen tweede keer te lakken voor het effect en hoef ook geen topcoat te gebruiken.
Sterker nog, ik MAG geen topcoat gebruiken, aangezien dan het chroom effect verloren gaat en de lak nier meer zo intens, weerspiegelend en anders dan anderen zal zijn. Op zich begrijpelijk, maar wel jammer aangezien deze nagellak absoluut niet langhoudend is. Na een uur beginnen de eerste chipjes al zichtbaar te worden in de hoekjes van de nagels en na een avondje dragen moet je wel echt van je nagels halen, want het ligt er al half af.
Dit is iets wat OPI zelf ook duidelijk aangeeft, door het lakje een “partylak” te noemen, wat eigenlijk gewoon een verdraaiing is van het feit dat je het maar een avondje kan dragen, voor een feestje bijvoorbeeld.

 

Maar ach, dat maakt het effect er niet minder op, want als ik deze nagellak op mijn nagels heb kan ik niet ophouden met het staren naar mijn handen. Bij elke beweging zie je steeds weer hoe bijzonder het chrome effect van OPI’s Push and Shove je nagels maakt, en ik vind het absoluut een party of statement nagellak, ongeëvenaard door alle andere nagellaken dat ik ooit in mijn bezit heb gehad.

Wil jij hem ook hebben? Schiet dan maar op, hij is een limited edition, dat nu nog wel in de schappen ligt, maar aangezien er voorjaars collectie aan zitten te komen vermoed ik dat hij daar nog niet zo lang zal blijven. Ik heb de mijne in elk geval in Douglas kunnen vinden!

 

Wat vinden jullie van het lakje? Kopen of laten staan?

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like